COLUMBOFILIA IN DR. TR. SEVERIN, IN ANUL 1988
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 8 iunie 2017
Viata este scurta si trebuie traita frumos!
Uitandu-ma cu atentie la aceasta fotografie, sufletul imi este parcurs de un sentiment de nostalgie.
10 columbofili, dintre cei 15 din fotografia de mai sus, nu mai sunt printre noi, privindu-ne acum din ceruri.
Au trecut multi ani de atunci! Eram in clasa 11 si imi amintesc cu drag de acei ani, petrecuti langa acesti oameni minunati.
Tantu Botgros, Marin Dumitrescu, Laurentiu Bogorodita, Nicu Boboiceanu, Tutu Draghia, Danubianu Mihai, Vicentiu Ungureanu, Catalin Ungureanu, Bebe Vreja, Matei Smadu, Nelu Virfenescu, Titi Zaharia, Puiu Moraru, Gelu Gheorghitoiu, nea Ciorbita, o echipa bine cladita, alaturi de care am debutat in columbofilia organizata, pe baza de reguli si de fundamente teoretice.
Totul are un inceput, exact ca si in sistemul de invatamant…Clasele 1 – 8, liceul, apoi facultate, masterat si doctorat! Important este ca totul sa se faca pe baza unor fundamente teoretice, fiecarui capitol din columboflie sa i se acorde atentie maxima.
Porumbeii cu origine nobila, sunt 50 % din pretul succesului, diferenta de 50 % fiind priceperea crescatorului, (mana crescatorului).
Referitor la mana crescatorului, colegii nostri din Serbia, au dus la rang de arta acest capitol.
Tot respectul pentru domnul CARANFIR, super campionul fostei Yugoslavii si pentru colegii sai, care au demonstrat practic, caci datorita mainii crescatorului, porumbeii buni, care in conditii normale zboara 5 – 6 ore, ajung sa zboare 10 – 14 ore si chiar sa ramana pe cer, la lasarea intunericului, la zboruri cu lansare dimineata, pe timp de vara.
Nu este vorba doar de durata aici ci si de calitatea zborului! De cate ori domnul CARANFIR a invitat crescatorii severineni la SABAT, de atatea ori porumbeii au prestat la superlativ, fiind zburati in stoluri foarte mari, la foarte mari altitudini, iar ca durata, tot timpul au fost exemplare care au zburat pana la lasarea intunericului si exemplare care au ramas sus, la lasarea intunericului.
Asa cum in fotbal au fost infiintate foarte multe Academii pentru tineret, cred ca este timpul acest lucru sa se intample si in columbofilie, doar ca cineva trebuie sa ia lucrurile in serios si sa se implice.
Este o sansa pentru un tanar columbofil, sa isi desfasoare primii ani de columbofilie in apropierea unor columbofili ca cei din fotografia de mai sus, iar apoi avand o baza puternica, sa duca columbofilia la rand de arta!
Acesta este progresul, aceasta este evolutia!
Autor: Laurentiu Bogorodita
1,346 total views, 1 views today
Comentarii
3 comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.
Frumos articol, frumoasa poza, frumos autorul in aceasta poza……
salut, frumos , mi-as dori ca si astazi sa se intample asa si cei in varsta ,cu experienta sa-i sfatuiasca pe incepatori, sa-i ajute in evolutia acestui sport. banuiesc ca tu Laurentiu esti in stanga sus, cel cu ochelari….
Super material , imi aduce aminte de copilarie . La Nea Mihai Danubianu in curte am copilarit alaturi de baietii lui , un om.cu caracter Dumnezeu sa-l odihneasca . Adevarati columbofili toti cei din poza de fapt, aveau porumbei cu valoar si origini puternice,porumbei de inaltime si durata mare de timp .Din pācate in ziua de azi rasa de porumbei zburatori de severin e corcită in cea mai mare parte .Porumbeii nu ca nu mai zboara atat de mult , nu mai zboara nici grupati si mai grav nu mai au minte uita sa se intoarca la cotetele lor. Multumesc pntr foto am avut un moment de nostalgie ar fi fain daca mai distribui poze cu mari profesionisti din acele vremuri minunate !