CUNOSCUTUL COLUMBOFIL BUCURESTEAN CLAUDIU POROJAN, IN VIZITA LA DR. TR. SEVERIN
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 10 mai 2016
Astazi luni, 09.05.2016, am avut onoarea sa fim vizitati de prietenul si colegul nostru din Bucuresti, domnul Claudiu Porojan.
Claudiu va sta in orasul nostru timp de 3 zile, prioada in care vom incerca sa ii prezentam cei mai constanti columbofili mehedinteni, din ultimii ani, crescatori care pe langa faptului ca an de an realizeaza rezultate notabile in competitii oficiale, cresc si porumbei in standardul rasei si sunt si oameni care dau dovada de un caracter deosebit si stiu sa respecte, pentru a fi la randul lor respectati.
Prin rezultatele realizate cu porumbeii lui, Claudiu Porojan a devenit un nume in columbofilia din Romania, un nume care nu mai are nevoie de prezentare.
Cu ani in urma, a existat o schimbare majora in lumea porumbeilor galateni varietatea zbor si joc, trecandu-se de la zboruri cu joc, la inaltime joasa si medie, cu o durata de 1-2 ore, la zboruri cu joc, la inaltime mare si inaltime de puncte si disparitie, cu o durata de 3-4 ore si chiar mai mult!
,,Vinovati” de acesta evolutie si de acest pas mare facut de columbofilie, intr-o prima faza au fost, domnii Barboianu Ionut, Hiriscau Traian (nea Didi), Nicu Gheorghe si Chelu Emilian.
Incepuse o noua era, a porumbeilor galateni, varietatea zbor si joc, aparand pentru prima data pe scena competitiilor oficiale, porumbeii jucatori de Galati, varietatea zbor si joc, care puteau sa zboare la inaltimi foarte mari, aveau o durata de zbor de 3-5 ore si executau jnururi scurte si jnururi lungi, jucand atat la plecare, pe parcursul zborului, cat si la coborare.
Am avut onoarea sa vad un astfel de zbor, cu ani in urma, intr-o etapa oficiala in care concurent a fost colegul meu Ionut Barboianu, din Craiova, fiind arbitrat de domnul Nistor Adrian, din Targoviste.
Un zbor de peste 4 ore, cu perioade in care stolul licarea si apoi intra in disparitie, un zbor in care porumbeii au jucat frecvent, incantandu-ma atat pe mine, cat si pe finul meu, columbofillul Costi Vacarescu.
Era evident ca in urmatorii ani, exemplul columbofililor mai sus mentionati va fi urmat si de alti crescatori, lucru care s-a si intamplat!
Un continuator al acestui tip de zboruri frumoase, a fost musafirul nostru din aceste zile, prietenul nostru Claudiu Porojan, care tot in competitii oficiale, cu porumbei galateni, varietatea zbor si joc, a demonstrat ca daca vrei, poti!
Claudiu, alaturi de domnul Dorin Melente din Constanta si de doamna doctor Simion Mariana, actualul star din Galati, au fost si sunt buni continuatori a ceea ce Ionut Barboianu, Nea Didi, Emil Chelu si Nicu Gheorghe, incepusera cu ani in urma.
In viata, ca sa realizezi astfel de lucruri marete, ai nevoie de ambitie, perseverenta si profesionalism si din acest motiv, in aceasta seara a fost o onoare pentru mine, sa vorbesc despre acesti minunati columbofili, care prin munca lor au schimbat mentalitati, au schimbat fata columbofiliei, in ceea ce priveste capitolul porumbel galatean, varietatea zbor si joc.
Probabil mai sunt si alti columbofili cu rezultate remarcabile, realizate cu porumbei galateni, varietatea zbor si joc, pe care fara intentie, am omis sa-i mentionez in acest topic, motiv pentru care imi cer scuze, dar vina in acest sens nu imi apartine mie si acelora care in decursul anilor nu s-au ocupat de promovarea crescatorilor de top, din lumea porumbeilor de zbor si joc.
In finalul acestui topic, promit ca in zilele urmatoare vom fi niste gazde bune pentru campionul bucuretean si sper ca la sfarsitul acestei perioade petrecute pe meleaguri mehedintene, Claudiu sa fie incantat si sa mai doreasca sa revina in Drobeta Turnu Severin, leaganul incontestabil al porumbeilor de zbor, durata si altitudine.
Va pup!
Autor: Laurentiu Bogorodita
4,358 total views, 1 views today
Comentarii
6 comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.
In prima fotografie, de la stanga la dreapta, Geanta Misa, Condeescu Cristi, musafirul nostru, bucuresteanul Claudiu Porojan, Marius Buzgure, Trandafir Nicolae, Bogorodita Laurentiu si Zarafu Remus.
Zilele acestea am avut deosebita onoare de a ma afla printre crescătorii mehedinteni, crescatori patimasi si extrem de ospitalieri, motiv pentru care le multumesc!
In sfarsit dupa o lunga asteptare , apare si un articol despre galateanul , varietatea zbor si joc !
Poate ar fi necesar sa se scrie si sa se comenteze si despre galateanul varietatea joc , sau moriscar asa cum i se mai spune.
Si acest tip de galatean este interesant , datorita jocurilor frecvente si ametitoare pe care le executa . Durata de zbor la porumbeii care se incadreaza in aceasta varietate a galateanului este de sub o ora , undeva la 2O – 5O de minute .
Din ce stiu eu , multe exemplare de acest gen , se gasesc la Galati , Constanta , Braila , Turda si Bistrita Nasaud .
http://www.rrp.ro/ Bravo baieti! Astazi m-am trezit de dimineata si am avut surpriza sa vad fotografia cu baietii de la A.C.P.J.G.-RO si de la Clubul Columbofil Sportiv Viitorul in prima pagina a R.R.P. (Romania Racing Pigeons) , cel mai frecventat site de porumbei din Romania. Romania Racing Pigeons are un trafic de 3OOO de vizite pe zi si gazduieste licitatii desfasurate in Belgia, Olanda, Japonia, etc.
O vizita la Severin si mai ales la crescatori de porumbei este o mare placere ori ce crescator de porumbei din tara care a vizitat crescatoriile de porumbei din D T Severin au ramas cu o amintire placuta de ospitalitatea cu care esti primit de catre acesti oameni vreau sa ii salut pe toti si sa le urez succes in concursuri si cit mai multi vizitatori
Aceasta vizita la severin m-a impresionat foarte tare. Cei de acolo sunt ospitalieri si cu foarte mult bun simt. Am vazut zboruri extrem de frumoase lucru care confirmă faptul ca zburătorul de severin este o rasa care isi merita renumele, cu zboruri omologate de peste 11 ore. Un alt lucru care m-a impresionat in mod placut este deschiderea catre nou a crescatorilor mehedinteni. Acestea au adoptat in mare masura zborul la văduvei, model împrumutat de la sarbi ca a facut ca zborurile pur si simplu sa explodeze.
Doresc tuturor mult succes!