Despre jucatori de Galati cu dl. Belba Nicolae
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 29 septembrie 2017
SURSA ARTICOLULUI porumbelulmeu.com
2,438 total views, 2 views today
Comentarii
10 comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.
salutare tuturor !am o intrebare pentru cunoscatorii acestei rase, au existat pe vremuri sau mai exista jucatori de galati cu un pic de incaltatura ,asa zisi porumbei cu ciorapi sau jampirati? multumesc
Porumbei Jucatori de galati cu ciorapi au existat din vechime mai exista si acum. Penele de pe picioare se datoreaza infuziei de alte rase de zburatori jucatori.Explicatia cea mai autorizata o face profesorul Peterfi cand explica cele trei faze de selectie ale porumbeilor JUCATOR DE GALATI.Actualmente penele de pe picioare sant considerate defect, ele se datoreaza tot infuziei de alte rase.Cam atat,daca doresti informatii la concret sunama in privat 0722601040,Cu tot respectul.
multumesc pt raspuns, am un mascul alb complet incaltat un pic iar omul care mi l-a dat mi-a spus ca mama lui este tot alba cu ciorapi iar tatal neincaltat si este baltat pe vanat. treaba ciudata este ca desi spune ca ambii parinti joaca acest mascul al meu care are un an nu face nici macar o coada iar incaltatura este foarte transmisibila la pui, aproape toti o au mai mult sau mai putin dar de jucat ….niciunul.
Faptul ca porumbelul tau nu joaca si banuiesc ca nici parinti lui nu i-ai vazut personal,de aici se trag mai multe probleme. Daca si femela ta joaca pui ar trebui sa manifeste joc mai mult sau mai putin,mi ales ca porumbeii trebuiesc zburati mai des cam in fiecare zi si daca porumbeii sint si buni zbutatori jocul apare mai tarziu sau catodata deloc,este mult de discutat aici,rasa,varietate, linie si altele.Salutare.
perechea lui face doar cate o tumba cel mult iar de zburat nici unul nu a facut mai mult de 30 minute pe inaltime medie deci nu am asteptari prea mari nici de la puii lor dar sa nu joace deloc….este adevarat ca ii zbor cam de 2 ori pe saptamana maxim, nu am timp pt ei zilnic .
Domnule Dumitru Dumitrache , dumneavoastră erați un crescător pasionat de porumbei de mare altitudine , cu multe ore de zbor !
Cum se face , ca ati introdus in crescatorie porumbei care nu depăsesc înălțimea medie si mai zboară si sub 30 de minute ?
Pare că mergeți inapoi , firesc ar fi fost să mergeți inainte !
va salut dl Danciu , este adevarat ca imi plac porumbeii cu zbor la mare inaltime si durata insa este placerea mea ca printre tippleri sa am si 2-3 perechi de jucatori de galati din dorinta de a avea parte si de un altfel de spectacol in afara de zbor si anume jocul. ma plictiseam in timpul de 6-7 ore cat asteptam sa coboare porumbeii din disparitie si atunci am zis ca in acest timp pot elibera cativa jucatori de galati pt a le urmari jocul frumos. din pacate nu s-a intamplat asa deoarece jucatorii pe care i-am introdus in crescatorie nu prezinta nici un fel de joc sau zbor . sunt tineri au doar un an , le mai dau sanse pana la anul sa arate ceva , oricum nu am de gand sa-i inmultesc. ma concentrez pe tippleri care sunt majoritari in voliera mea insa si printre acestia am avut surprize ca unele pasari sa nu zboare nici o ora si aceea pe inaltime medie, sa nu credeti ca tot ce-i tippler zboara , am avut si am pasari foarte bune dar si unele rele in orice sens ( lipsa zbor de inaltime, orientare si imunitate slaba) desi parintii au fost excelenti rar au dat cate un pui bun. din punctul meu de vedere caut la un porumbel intai sa aiba simtul orientarii dezvoltat pt ca la zbor se mai poate lucra dar cu orientarea se naste sau nu. numai bine !
ASA SE ÎNTÂMPLĂ DOMNULE DUMITRU CAND IEI PORUMBEI DE FIE UNDE SI NU DE LA OAMENI CARE ZBOARĂ IN COMPETIȚII !!! LA FIECARE RASĂ DE PORUMBEI , CONTEAZĂ INDIVIDUL , NU RASA DIN CARE FACE PARTE !!!
ITI URMĂRESC DE CEVA ANI COMENTARIILE … SPUNEAI CA AI AVUT CU ANI IN URMA 2 – 3 PORUMBEI DE VALOARE , LINIA LOR PIERZÂND-O ÎNSĂ LA CURENTI PE CÂND STATEAI LA LOCUINTA VECHE !!!
SE PARE CA ACESTIA DE ACUM SUNT MULT MAI SLABI , MOTIV PENTRU CARE NU FACI FAȚĂ SĂ PARTICIPI IN COMPETIȚII OFICIALE !!!
va salut Dl. Costache , da , asa este ,cand am inceput cu porumbeii tippleri de inaltime in toamna lui 2014 am achizitionat prima pereche de la Laurentiu Bogorodita iar in urmatorul an puii lor zburau constant la disparitie intre 5 si 8 ore. mai am si acum 2 masculi din linia acea , din prima pereche insa descendentii lor nu sunt la fel de valorosi desi mai arunca din cand in cand cate un pui excelent. cat priveste competitiile oficiale nu este vorba daca fac fata sau nu , am motivele mele pt care nu particip( unul dintre ele este acela ca porumbeii ii am in mansarda casei si nemaiavand loc liber in curte deloc este mai greu sa primesc un arbitru care sa aiba o locatie din care poate urmari porumbeii in zbor. lucrez la asta iar cand o sa gasesc solutia cea mai buna o sa particip ) .nu-mi pasa pe ce loc ma voi clasa , fiind la inceput sunt constient de valoarea altor concurenti care zboara oficial de ani buni. cel mai important este sa fiu eu multumit de pasarile pe care le cresc . va doresc numai bine tuturor !
DOMNULE DUMITRU , CU DESCENDENTĂ ESTE MAI COMPLICAT !!! PORUMBEII FOARTE BUNI , TREBUIE IMPERECHEATI LA RÂNDUL LOR TOT CU PORUMBEI FOARTE BUNI , ATUNCI PUTEM VORBII DE TRANSMITERE SI DESCENDENTĂ !!! ACESTE VARFURI , FIE SUNT FOARTE SCUMPE , FIE TREBUIE SĂ CUMPERI FOARTE MULTI PORUMBEI PÂNĂ GASESTI VÂRFURILE !!!