EXPOZITIA JUDETEANA MEHEDINTI PARTEA A-2-A
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 15 decembrie 2016
Autor: Laurentiu Bogorodita
Asa cum am promis, astazi vom continua cu partea a-2-a a topicului Expozitia Judeteana Mehedinti. Fotografiile pe care le vom posta in acest topic, vor contine porumbei ai domnului Remus Zarafu, ai domnului Nicu Trandafir si 4 porumbei ai mei, 2 zburatori de Severin si doi tippleri-varietatea altitudine.
Deoarece este iarna si este perioada expozitiilor judetene si nationale,
in zilele urmatoare vom insista pe acest gen de materiale, urmand ca in perioada sarbatorilor de iarna sa incepem prezentarea celei mai puternice si mai dure competitii din istoria competitiilor cu porumbei de zbor de altitudine si durata, din Romania, LIGA PROFESIONISTA A PORUMBEILOR DE ZBOR DE ALTITUDINE SI DURATA, o competitie realizata pe reguli iraniano-pakistaneze, o competitie al carei initiator este cetateanul romano-iranian, doctorul NADER FARAJOLLAH.
Si ca sa nu parem misteriosi, pot sa va spun ca in LIGA PROFESIONISTA se va juca cu un numar mare de porumbei, va exista o cota de pariuri, plus multe alte particularitati pe care doctorul Nader le va aduce din lumea iraniano-pakistaneza!
Dar pana atunci haideti sa vedem fotografiile porumbeilor care au participat la Expozitia Judeteana Mehedinti si care pentru a demonstra ca sunt porumbei frumosi si buni, vor trebui sa treaca de la caldura si linistea din saloanele expozitionale, la pericolul si adrenalina LIGII PROFESIONISTE!
Acolo sus la peste 1000 de metrii altitudine, in curenti si in aria de vanatoare a pasarilor rapitoare, supravietuieste doar cine poate, dar supravietuitorii fara dar si poate, scriu istorie.
Va pup!
Zarafu Remus
Trandafir Nicolae
Bogorodita Laurentiu
2,541 total views, 2 views today
Comentarii
16 comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.
Salut Laurentiu !
Nu stiu daca trebuie sa ne bucurăm sau sa ne întristat . In momentul in care iti vei canaliza energia catre aceasta Liga Profesionistă , involuntar nu vei mai avea timp si motivatie sa te ocupi de promovare , pe ansamblu . Tu sti mai bine ce faci , poate a venit timpul sa treceți la o alta etapa , la fel ca in box si in alte sporturi !
Felicitari !
Probabil in Liga Profesionistă vor face fata doar numele grele din columbofilia românească . Am auzit ceva discutii pe tema aceasta , sambata la Romexpo . In plus din ce se discuta , nu vor avea acces decat oamenii de caracter . Pentru colerici si obsedați columbofili usile ar fi închise . Asa e si normal intr-o lume civilizata . Va doresc succes !
Din respect pentru domn doctor Nader, nu pot spune prea multe lucruri despre Liga Profesionista!
Undeva intre Craciun si Anul Nou, va aparea regulamentul de zbor, acesta fiind esential pentru ceea ce inseamna aceasta noua competitie.
Nu va fi usor pentru cei care vor incerca sa zboare pe reguli iraniano-pakistaneze, avand nevoie de un numar mare de porumbei foarte valorosi, porumbei care din durata totala de zbor, sa aiba un procent foarte mare de zbor pe palierul de PUNCTE si DISPARITIE.
In plus, este un circuit inchis, in care vor avea acces doar crescatorii cu un comportament decent, atmosfera din interiorul Ligii trebuind sa fie obligatoriu bazata pe prietenie si respect reciproc!
Arogantii, laudarosii, columbofilii care au transformat columbofilia in patima, nu vor fi acceptati in Liga Profesionista! De multe ori in diferite campionate columbofile, s-a ajuns pana la jigniri, denigrarea colegilor si a imaginii cluburilor. A trebuit sa intervina comisiile de disciplina sa dea sanctiuni, in functie de gravitatea faptelor.
In Liga nu se va intampla acest lucru, deoarece totul va fi select si exigent inca de la inceput.
Se va merge pe CALITATE, nu pe CANTITATE, considerand ca in primul an, un numar de 5-6 concurenti care sa indeplineasca toate criteriile mai sus mentionate, este suficient.
Cu calm si cu rabdare, totul se va realiza!
Daca imi amintesc bine , domnul Zavoianu Claudiu si-a exprimat la Romexpo intenția de a fi unul din membrii ligii profesioniste . Daca nu este un secret , mai sunt si alți columbofili care au solicitat sa fie primiti in liga ?
Cat va fi cota de pariuri pentru fiecare participant ?
Da Sandu! Domn Nader si cu mine am fost primii care am optat pentru a practica in anii viitori acest sistem de zbor. Timp de 7 ani am participat constant in competitii, gen Campionat si cred ca mi-am facut datoria atat la echipa, cat si la individual…Chiar nu are sens sa vorbesc despre mine, fiind cel mai urat lucru sa vorbesti de propria persoana.
In momentul in care Nader a venit cu aceasta provocare, mi-am dat seama ca aceasta este o alta etapa si fiind vorba de evolutie, am raspuns afirmativ fara sa mai stau pe ganduri.
Al treilea columbofil inscris si acceptat in Liga, este Remus Zarafu, fara dar si poate cel mai titrat columbofil din tara, in acest moment si acest lucru nu il spun eu, o spun rezultatele sale in competitii oficiale!
La nivel de Campionate, a castigat tot ce se putea castiga si nu la o rasa, la 3 rase de porumbei de zbor, de altitudine si durata.
Si intr-adevar, al-4-lea concurent inscris in Liga Profesionista a porumbeilor de altitudine si durata, este senzatia acestui sezon, la A.C.P.J.G.-RO, tanarul din Constanta, Claudiu Zavoianu.
Modest si echilibrat, l-am apreciat pentru faptul ca se exprima doar prin fapte si nu prin vorbe, el fiind un bun exemplu pentru generatia tanara.
Intr-un timp foarte scurt, Claudiu a demonstrat caci cu un material genetic veritabil, cu pricepere, dar si ,,cu cutit ascutit” , poti sa ajungi in varful piramidei, concurand la nivel inalt!
Personal il voi curta in perioada urmatoare si pe domnul Fane Raiciu, domnia sa fiind un om de mare caracter si un sportiv foarte bun, care in ultimii ani a avut o constanta in rezultate, evidentiindu-se in toate competitiile la care a participat.
Daca primii 4 columbofili au aderat deja la Liga, in ceea ce il priveste pe domnul Raiciu, speram sa-si dea acordul si sa devina concurent cu drepturi depline.
Mai sunt cativa tineri talentati, dar din pacate, dintre acestia vor intra in Liga, doar aceia care au inteles pana in prezent, ca un columbofil foarte bun, trebuie sa aiba si un caracter frumos!
Va pup!
Salut !
Mai sunt câteva zile pana la Crăciun si sincer nu mai am rabdare pana apare regulamentul de zbor !
Cred ca marea diferenta dintre Liga si Campionat este data de numarul minim de porumbei .
Am vazut multe filmări cu competițiile desfăsurate in Iran si clar acolo la o etapa se lansează undeva peste 500 de porumbei . Pentru realitatea din Romania , acest lucru este imposibil . Daca nu veti adapta regulamentul de zbor la realitatea din tara noastra , proiectul vostru nu are nici cea mai mica sansa sa reusească . In Romania , crescătorii buni au undeva 50 – 70 de porumbei in total . Asta inseamna matca si lot de zbor .
Daca nu iti cer prea mult , spune-mi si mie te rog , care este numarul minim de porumbei cu care se poate participa in Liga !
Acel barem existent in prezent in campionate , de jumatate plus 1 din timpul de zbor , pe înălțime mare si înălțime de puncte si disparitie , mi se pare prea permisiv ! Inseamna ca restul de timp (cealalta jumatate) , le este permis sa zboare in înălțime joasă si in înălțime medie . Atunci de ce le mai numiți rase de altitudine si durata ???
Buna!
Am sa incerc sa raspund pe rand la fiecare intrebare, desi intr-o prima faza, ziceam noi ca ar fi bine sa postam regulamentul de zbor, aici pe site, undeva intre Craciun si Anul Nou.
La fel de adevarat este faptul, ca o dezbatere deschisa poate aduce lucruri benefice si intr-o lume moderna si civilizata dialogul trebuie sa primeze!
Referitor la intrebarea lui Adi, comentariul nr. 6, detaliul legat de cota de pariuri din punctul meu de vedere este cel mai putin important si imi doresc ca aceasta cota sa fie cat mai mica, pentru a nu lasa sa se inteleaga ca Liga Profesionista a fost infiintata doar pentru oamenii bogati. Ar fi ultimul lucru care as vrea sa se intample.
Cu privire la intrebarea domnului Dan, comentariul nr. 9, legata de numarul minim de porumbei cu care se poate participa in Liga, acesta va fi de 21. Deci minim 21 de porumbei la lansare! Stim ca in Iran se lanseaza chiar si 1000 de porumbei intr-un concurs, dar asa cum spui si tu Dan, in comentariul tau de mai sus, trebuie sa fim realisti pentru ca totul sa devina realitate si sa nu ramana la faza de proiect nerealizabil!
Lansarea acestor minim 21 de porumbei trebuie sa fie sincrona, acest lucru realizandu-se usor prin folosirea 1-2 lazi de transport si antrenament pentru voiajori, cu usa rabatabila pe lateral.
In alta ordine de idei, astazi am marit numarul membrilor Ligii Profesioniste de porumbei de zbor de altitudine si durata, cu inca doi membrii; Este vorba de prietenii nostri Ovidiu Pop, din Sibiu si Cristi Condeescu, din Drobeta Turnu Severin, doi baieti extraordinari, columbofili foarte pasionati si oameni de mare caracter!
Daca mai aveti si alte intrebari legate de ragulamentul de zbor, va pot raspunde cu drag in zilele urmatoare.
Care este baremul de intrare al stolului in dispariție ? Consider ca acest lucru este foarte important la rasele de altitudine .
Buna!
La intrebarea domnului Nitu-Caransebes, vreau sa ii aduc la cunostinta, ca noi am fost sigurii care am introdus acel BAREM PENTRU RASELE DE ALTITUDINE, prin care pentru a nu se descalifica, un stol trebuie sa presteze jumatate plus 1, din timpul de zbor, pe palierele de INALTIME MARE si INALTIME DE PUNCTE SI DISPARITIE!
La restul cluburilor, BAREMUL DE INALTIME este de doar 15 minute la tineret si 30 de minute la maturi, zbor in puncte sau disparitie!
Era clar ca in acest mod cresterea calitatii zborului nu va fi stimulata si atunci in ianuarie 2015, la Adunarea Generala, am introdus acest BAREM PENTRU RASELE DE ALTITUDINE.
In mod cert este loc si de mai bine, dar am stabilit impreuna cu colegul meu Ovidiu Pop de la Sibiu, ca trecerea la un regulament de zbor cu adevarat serios, sa se produca treptat, pentru a nu descuraja concurentii.
Liga, este Liga si aici reusesc doar cei puternici, motiv pentru care in Liga Profesionista a porumbeilor de zbor de altitudine si durata, pentru a realiza baremul de inaltime si a nu se descalifica , stolul majoritar trebuie sa presteze 75 % din timpul de zbor, pe palierul suprem de PUNCTE SI DISPARITIE!
Prin acest barem de altitudine, se face trecerea la profesionisti, in ceea ce priveste calitatea zborului!
Pentru domnul Sorescu Dan, comentariul nr. 11:
– La nivelulul Ligii, un stol pentru a realiza BAREMUL DE INTRARE IN DISPARITIE, trebuie sa realizeze minim 15 minute de zbor pe palierul de puncte si disparitie, in primele 90 de minute de la lansare (in prima ora si jumatate).
Acest barem este valabil atat la zborurile cu porumbei maturi, cat si la zborurile cu porumbei tineri!
Ceea ce se intampla in prezent in Campionat mi se pare destul de eronat…Porumbeii tineri, trebuie sa realizeze cele 15 minute de zbor in puncte si disparitie, in prima ora si jumatate, in timp ce porumbeii maturi, care sunt mult mai experimentati si mai versati, sunt favorizati si au la dispozitie 3 ore, sa realizeze 30 de minute de zbor in puncte si disparitie.
Sincer nu este logic, sa stai sa astepti un stol de porumbei maturi, scolarizati, doua ore si jumatate, sa intre la inaltimea de puncte sau disparitie, ca in final pana la trecerea celor 3 ore, sa realizeze acel barem de 30 de minute de zbor in puncte si disparitie!
Am citit cu atentie toate comentariile si cred ca este prima data cand va aparea un regulament de zbor de talie mondiala !
Astept cu nerabdare inceperea acestei competitii care este un Champions League in lumea columbofila , in care putini vor fi aceia care vor reusi . Tinand cont ca au fost acceptati in aceasta liga crescatori din mai multi judete , cum se va efectua arbitrajul ? Sunt bani la mijloc , va arbitrati reciproc sau cum veti proceda la capitolul arbitraj ?
Rugamintea ar fi sa ramaneti la subiect. Este vorba despre o expozitie nu despre regulamente de zbor si competitii de gen.
va salut cu respect pe toti, parerea mea este ca sunt multe de discutat legat de aceasta ” liga a campionilor ” si ar trebui deschis un topic separat. va doresc numai bine tuturor !
OK, lumea-columbofila, am inteles mesajul, dar ca sa nu lasam lucrurile neterminate, as dori sa-i raspund domnului Alexandru (comentariul nr. 13), dupa care o sa punem punct!
Legat de arbitraj, domnul Nader a avut la Romexpo-Bucuresti, o discutie cu domnul Trandafir Nicolae, domnia sa acceptand sa devina primul arbitru din Liga Profesionista. De fapt parintele zburatorului de Severin, va fi Seful Corpului de Arbitri, urmand sa mai coptam si alti columbofili cu foarte multa experienta in arbitraj si cu un program care sa le permita sa efectueze deplasari.
As fi incantat daca reusesc ca alaturi de domnul Trandafir, al doilea arbitru din liga sa fie domnul Vittorio Piussi Torino, dar ramane de vazut daca starul bucurestean va accepta oferta.
Daca la final numarul arbitrilor din corpul de arbitri nu va fi suficient, vom apela si la arbitraj intre concurenti.
Functia de Purtator de Cuvant, al Ligii Profesioniste, i-a fost acordata celui mai in forma tanar, realizator de articole columbofile, nimeni altul, de cat doljanul Alex Florea.
Considerand ca am raspuns la intrebarea domnului Alexandru, promit sa reluam toate aceste discutii, asa cum spunea prietenul meu Dumitru, intr-un viitor topic, material ce va aparea intre Craciun si Anul Nou si va contine regulamentul de zbor al Ligii Profesioniste.
Va pup si va promit ca vom intra in Europa si chiar mai mult!