INCEPE FRENEZIA ETAPELOR DE TINERET
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 5 septembrie 2015
Autor: Bogorodita Laurentiu
A zbura intr-o competitie oficiala, este pana la urma un act de curaj, este o evaluare a calitatii materialului genetic pe care il detii si mai ales o testare a ta ca si profesionist in acest sport.
Sa ai etape la date stabilite, in care vremea poate sa fie mai buna, sau mai putin buna, sa-ti formezi loturi de porumbei care sa scape de atacurile pasarilor rapitoare si de curentii de aer nemilosi, nu este deloc usor, dar aceste lucruri le vei intelege doar atunci cand le vei simtii pe propria piele.
Uneori fac greseala sa nu-mi controlez starile interioare si ma mai supar atunci cand vad crescatori care confunda lumea reala cu cea imaginara, autosugestionandu-se cu minciuni care ii ajuta sa fie fericiti si sa se simta bine.
Fara arbitrii si fara observatori, fara o fise de zbor unde fiecare schimbare de palier se mentioneaza, zborurile cu porumbeii par simple…
Genul acesta de zboruri nu necesita realizarea nici a baremelor de intrare in disparitie intr-un anumit timp, nici a baremului de durata, nici a baremului de altitudine, nici a baremului de incadrare la coborare.
Pentru pseudocolumbofili totul este simplu si usor…lanseaza porumbeii si fie pleaca de acasa, sau fie se culca, dar a doua zi cand stai de vorba cu ei, ei sunt cei mai tari, porumbeii lor zboara 7-8 ore, uneori mai prind si 9-10 ore de zbor, bineinteles ”cu multa disparitie”!
Sunt dezgustatoare aceste discutii, cand vezi ca tu muncesti si te sacrifici, pierzi zeci de porumbei, iar altii cu tupeu si ipocrizie se joaca cu vorbele, facand ore de zbor de calitate, fara numar, totul din gura si fara sa aiba nimic in comun cu realitatea.
Mai vad pe site-uri visatori care pun anunturi ca scot la vanzare porumbei din diferite rase de zbor de durata si altitudine, recomandandu-i ca zboara cu ziua si ca mai fac si multe ore de zbor in puncte si disparitie, ca si cand zborul in puncte si disparitie ar creste pe strada si ar fi la-ndemana oricui!
Legat de clasamente, este bine sa nu discuti cu acesti columbofili, caci risti sa ii superi, dar pe parcurs devin diplomati si iti explica ca ei zboara doar din placere si timpul nu le permite sa participe in competitii oficiale…
Am un prieten foarte sincer si rational care in astfel de situatii nu ezita sa afirme:
,,- Diferenta intre a face dragoste cu o femeie si ati imagina ca faci dragoste cu o femeie, este identica cu diferenta intre a zbura oficial si a realiza constant rezultate bune si foarte bune in competitii oficiale si ati imagina ca porumbeii tai fac performanta, dar in realitate te minti singur!”
Sincer intr-o prima faza am ezitat sa dau viata acestui topic, dar apoi subconstientul mi-a spus ca este un act de lasitate sa nu spui lucrurilor pe nume!
In astfel de situatii, adevarul doare, dar ajuta pe multi sa iese din sevraj si sa vina cu piciorele pe pamant.
La final, urez succes tuturor celor care zboara in competitii oficiale, fie ca cei mai buni sa castige, iar la final castigator va fi sportul cu porumbeii si nu noi!
3,654 total views, 1 views today
Comentarii
6 comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.
Am mai spus-o acum un an, la un alt topic si am sa repet si astazi:
– Ca si sportiv columbofil, cine reuseste sa omologheze 3 etape, din 3 si sa realizeze constant zboruri de 5 ore, cu 4 ore de zbor curat-concentric, in puncte si disparitie, este sigur pe podium.
Analizand clasamentele din ultimii 6 ani, al tuturor cluburilor de specialitate, am constatat ca aceasta constanta, de 5 ore de zbor, cu 4 ore de zbor concentric pe palierul de puncte si disparitie, in 9O % din situatii, ar fi dat campionul.
Da, constanta da campionul!
4 ore X 6O min. = 24O min.
24O min. x 5 (punctajul care se acorda pentru zborul prestat pe palierul de puncte si disparitie) = 1.2OO Puncte
Deci, doar din cele 4 ore de zbor, pe palierul de puncte si disparitie, concurentul respectiv a acumulat 1.2OO de puncte.
Un total de 15OO de puncte (pe etapa) x 3 (etape) = 45OO de puncte.
Haideti sa vedem cati concurenti au acumulat in ultimii 6 ani, 45OO de puncte din 3 etape, sau 3OOO de puncte din 2 etape, la etapele de maturi sau la etapele de tineret!
Aceasta este realitatea si trebuie sa o acceptam pentru a nu ne mintii singuri…
foarte adevarat tot ceea ce ai spus laurentiu, recunosc ca nici eu nu am participat pana acum intr-o competitie oficiala dar nici nu voi spune vreodata ca porumbeii mei sunt cei mai tari sau ca zboara nu stiu cate ore…momentan eu ii cresc pentru placerea mea si atat cat ma pricep eu ca incepator sunt multumit de ei. nu stiu cum se procedeaza cu concursurile, astept lamuriri de la voi cei care stiti cu adevarat despre ce este vorba in acest sport. as vrea sa ma inscriu si sa particip intr-o zi , vin arbitrii si in bucuresti sau cum este ? trebuie sa fiu inscris intr-o asociatie pt a putea participa ? am incredere in porumbeii mei si vreau sa dovedesc oficial ce pot ei . bafta tuturor !
Salut Dumitru!
Imi este teama ca ai constientizat putin eronat mesajul topicului, deoarece el nu vizeaza anumite persoane, sau anumiti columbofili.
Aici este vorba de principii, de mentalitate, se descrie o modalitate prin care un crescator de porumbei poate face trecerea de la amatori la profesionisti!
Legat de fenomenul acela al zborurilor imaginare, din pacate el se cronicizeaza si am considerat ca este pacat sa nu trag un semnal de alarma.
Patologia psihiatrica este foarte variata si atunci cand anumite persoane ajung sa creada si ele ce inventeaza, lucrurile pot scapa de sub control si de la a fi rational si pana a delira, este doar un pas!
Repet, topicul nu vizeaza anumite persoane si intentioneaza doar a trage un semnal de alarma referitor la acest fenomen al zborurilor imaginare, care este pacat ca se cronicizeaza.
Referitor la intrebarile tale, da este firesc ca trebuie sa fii inscris intr-o asociatie pentru a putea participa intr-o competitie oficiala, etc.
Legat de arbitraj, in Bucuresti te pot arbitra domnii: Fane Raiciu, Piussi Vittorio Torino, Cristi Zamfir, Gabi Calinesu, etc.; Lista este mai lunga. Este simplu!
salut Laurentiu ! eu am inteles ca vorbeai in general si nu despre persoane anume insa doar am simtit nevoia sa precizez ca sunt de acord cu tine si ca desi nici eu nu sunt printre participantii oficiali la competitii intru cand timpul imi permite pe diferite siteuri columbofile si intr-adevar se simte aceasta mentalitate de care vorbeai prin care oricine se crede columbofil si ai caror porumbei zboara toata ziua la disparitie insa cei cu adevarat credibili sunt concurentii oficiali care in fiecare an participa chiar daca nu sunt toti pe podium. cat despre mine nici macar nu ma consider columbofil pentru ca mai am multe de invatat atat despre porumbei cat si despre concursuri insa in viitorul apropiat intentionez sa ma alatur asociatiei in felul acesta evoluand de la un simplu crescator pentru pasiunea lui la a fi un adevarat columbofil iar cu oameni ca tine , ca d-nul nicu trandafir, d-nul torino si altii am sanse sa invat de la cei mai buni. va salut cu respect !
Este ok Dumitru!
Asa functioneaza o asociatie profesionista:
http://asociatiacrescatorilordeporumbeijucatoridegalati-romania.ro/programator-de-zboruri-tineret-2015/