ISTORIA NE LUMINEAZA
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 23 iulie 2017
Barboianu Ionut
Dupa o lunga perioada in care s-au consumat litri de cerneala si s-au uzat sute de tastaturi pentru ca fiecare sa-si spuna si sa-si sustina parerea vis-a-vis de cum au fost si cum ar trebui sa arate Jucatorul de Galati, in special baltatul pe vanat,
dupa ce o anumita varietate a rasei a fost hulita si acuzata de toate incrucisarile posibile si imposibile, dupa ce s-a incercat (si inca se mai incearca) excluderea din rasa a varietatii de zbor, site-ul lumea-columbofila are placerea si onoarea sa va prezinte poze autentice cu o parte din baltatii pe vanat adusi in Craiova la inceputul anilor ’80, direct de la Iulian Enachescu (Cuca) care, isi formase crescatoria cu pasari aduse de la Galati si alese exclusiv dupa durata mare de zbor.
Se poate observa cu ochiul liber in aceste poze existenta atat a ciocosilor cat si a berbecatilor.
Concluziile sunt acum foarte usor de tras avand in vedere perioada de provenienta a porumbeilor, anii ’70-’80 si chiar mai veche, perioada in care ¨materialul de corcire¨ era inexistent iar crescatorii acelor vremuri aveau cu totul alte preocupari.
Vizionare placuta!
3,006 total views, 1 views today
Comentarii
5 comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.
Si daca tot suntem la istorie…..redam inca o poza tot de prin anii ’80.
Domnule Barboianu , aceste lucruri sunt clare ! Acesti porumbei au existat si nimeni nu poate nega acest lucru . Domnii Enachescu [Cuca], Ovidiu Leonte , Avramescu , Petrică Tănase , Cristescu , Mihai Stefaniu , Visan , Nirca , etc. , au trăit pentru acesti porumbei si au scris cu acesti porumbei pagini de istorie !
Galateanul varietatea zbor , atât ca aspect cat si manifestare în zbor , este regele celor patru varietăți ale galateanului , asta ca să nu uitam galateanul de ornament , aceasta fiind varietatea cea mai bine vândută si varietatea care de la an la an , creste ca numar .
Multumim pentru poze ! Pentru a fi articolul complet e de dorit a se preciza in voliera carui crescator sunt prezentati porumbeii ( se pare ca e vorba de o singura voliera ).
Da, porumbeii au apartinut si au stat la baza crescatoriei domnului Grigorescu Gabi, Craiova.
Da…porumbei cu atitudine.
Este prima impresie si probabil cea mai importanta,ce imi ramane intiparita in minte atunci cand privesc acesti adevarati campioni ai cerului.
Incerc in zadar sa inteleg de unde vine aceasta trufie,pe care am impresia ca o emana acesti porumbei de zbor la altitudine.
Va multumesc pentru poze domnule Barboianu.
Cu stima.