Porumbeii de altitudine la expozitia nationala 2016
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 23 decembrie 2016
In perioada 8-11 decembrie 2016, la Bucuresti, a avut loc cea mai mare expozitie nationala organizata pana in prezent in Romania.
In superbele pavilioane de la Romexpo, au fost prezentate peste 6000 de exemplare, totul intr-un decor de nota 10.
Daca anul trecut la Cupa Europei, cum era si firesc, crescatorii de porumbei voiajori au fost majoritari, in acest an, la acest eveniment, porumbeii de zbor si ornament au dominat ca numar.
Multumim delegatiilor din strainatate care au foat prezente pe tot parcursul acestui fastuos eveniment, noi crescatorii de porumbei de altitudine si durata, stabilind relatii de colaborare, cu delegatia din Bulgaria si cu cea din Croatia.
Masa festiva si festivitatea de premiere, au avut loc la restaurantul Mc Moni” s , totul decurgand perfect.
Sambata 10.12.2016, membrii A.C.P.J.G.-RO prezenti la Romexpo, s-au intalnit si cu columbofilul iranian, dr. Nader Farajollah, aici punandu-se bazele infiintarii Ligii Profesioniste a Crescatorilor de Porumbei de Altitudine si Durata, o liga cu un regulament de zbor foarte exigent, o liga in care vor fi acceptati doar crescatorii cu o atitudine foarte civilizata!!!
Domnul Nader a focut o prezentare detaliata a felului in care se desfasoara competitiile de zbor in Iran, venind cu argumente video si impartasindu-ne din propria experienta.
Toti am inteles ca pentru a reusi sa ne apropiem, cat de cat, de farmecul si de nivelul foarte ridicat al competitiilor din Iran, trebuie sa marim semnificativ numarul porumbeilor care fac parte din stolul de concurs si sa crestem foarte mult calitatea zborului…Plecari explozive in disparitie ale stolului la lansare si procent foarte mare de zbor pe palierul de puncte si disparitie, din durata totala a zborului!!!
Multumim domnului Torino pentru modul exemplar in care s-a implicat in organizarea acestui eveniment, domnia sa fiind un promotor cu state vechi.
Vreau sa multumesc domnilor Ovidiu Pop, Trandafir Nicolae si Liviu Plavitu, pentru implicarea constanta de care dau dovada in promovarea rasei Zburator de Severin, la acest eveniment, ca si la toate evenimentele de anvergura din ultimii ani,domniile lor fiind pe baricade!
Chiar nu mai conteaza banii care se cheltuiesc, chiar nu mai conteaza noptile pierdute, important este sa lasi ceva in urma ta!
Anul trecut la Cupa Europei am reprezentat Mehedintiul alaturi de liderii Clubului Sportiv Columbofil Viitorul, anul acesta la Nationala, ca mai tot timpul, tripleta Ovidiu-Liviu-Nea Nicu, a fost la datorie.
Nu o spun ca un repros, dar este pacat ca dintr-un judet cu peste 200 de crescatori de porumbei de zbor de altitudine si durata, doar 8-10 oameni sa se implice in promovarea la nivel national si international, a acestei minunate rase de porumbei, Zburatorul de Severin.
La finalul acestui topic, vreau sa multumesc colegilor din alte judete, membrii ai A.C.P.J.G.-RO, prezenti la acest eveniment si in mod sigur, cu lideri de zona ca domnii Melente Dorin , Claudiu Zavoianu (zona Constantei), Nelu Laurentiu (zona Galatiului), Hiriscau Traian (zona Turdei, Bistritei Nasaud), Ionut Barboianu (zona Craiovei), Preda Vasile si Mateescu Vasile (zona Calafatului), Ovidiu Pop (zona Sibiului), Piussi Vittorio Torino si Fane Raiciu (in capitala), columbofilia va evolua in urmatorii ani!
Autor: Laurentiu Bogorodita
12,856 total views, 1 views today
Comentarii
50 comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.
intra-adevar totul a fost de nota 10 la romexpo daca nu vedeam cu ochii mei nu as fi crezut ca un eveniment de o asemenea anvergura poate fi atat de bine organizat. felicitari laurentiu, nea nicu trandafir, dl torino, dl liviu plavitu si celorlalti care an de an isi aduc pasarile si le fac cunoscute publicului larg pentru ca acesti porumbei chiar merita sa fie cunoscuti si ma refer aici la zburatorii de severin. pentru mine a fost o premiera sa-i vad pe viu, nu vazusem decat filmulete cu ei pe net si mi se par pasari foarte frumoase, suple, sportive ca si aspect intr-un cuvant placute ochiului iar daca mai au si zboruri de calitate atunci nu vad nici un motiv pentru care sa nu ne reprezinte cu succes tara si sa se bata de la egal la egal in competitii cu rase straine. va salut cu respect pe toti, Dumitru- Bucuresti
Salut Dumitru !
Daca acesti oameni nu se implicau , rasa de porumbei zburator de Severin ar fi ramas in anonimat asa cum a fost pana acum 5-6 ani .
Crăciun Fericit, dragi colegi columbofili !
In toate domeniile exista lideri si oameni de rand… Asta de cand lumea si pământul .
In plus implicarea si seriozitatea , fac diferenta intre profesionisti si simpli amatori .
Sărbători fericite !
salut, ai dreptate, sincer sa fiu eu am auzit prima data despre aceasta rasa in 2014 cand pasiunea columbofila s-a reaprins in sufletul meu si in cautarile de pe internet despre rase romanesti cu zbor de inaltime si durata am citit despre zburatorul de severin si implicit despre dl Nicu Trandafir . dupa aceea am pierdut multe ore citind tot felul de articole din care am tras concluzii si am invatat lucruri. tot respectul pentru astfel de oameni. numai bine tuturor, Dumitru- Bucuresti
Am urmarint cu atentie toate postarile legate de Liga Profesionistă , inclusiv pe cea din cuprinsul acestui topic . Un lucru este clar :
– Cei care vor reuși sa se ridice la nivelul extrem de ridicat al acestei ligi , vor deveni galactici .
Va fi ceva de genul , galacticii si restul lumii !
Asta inseamna evoluție , asa au aparut Lionel Messi si Cristiano Ronaldo , in fotbal , asa s-au nascut Real Madrid si FC Barcelona .
Va salut tuturori prieteniilor si colegiilor de acest minunat sport , columbofilie !
In primul rind Domnului Laurentiu Bogorodita , un sportiv inimos care am observat pina acumm , ca dumna lui este liantul intre noi columbofili ..! Si i multumesc sincer ptr toate sacrificii si eforturile deosebita care face ptr a dezvolta si a ne mai apropia intre noi prin acest sport ! Asa cum a mentionat prietenul nostru domnul Bogorodita , personal sper intre o dezvoltare radicala si mai spectaculoasa a porumbeii de zbor de durata si disparitie …!
In primul rind cred ca trebuie sa speram scopul si ramurile ale columbofilie !
1-Porumbeii de ornament si de expozitie ptr puritatea rasei respectiva si tot frumusetea care poate sa oferii aceasta rasa ..!
2-Porumbeii de zbor de durata si altitudine .. disparitie care prin zborul lor , inteligenta lor si ageritatea lor exceleaza. Acesti porumbeii nu sunt recunoscuti si apreciati si valorificati in expozitie , singura modalitate de a aprecia acesti soi de porumbei este sa i vezi in cer , sa ai timp si buna dispozitie sa inviti prietenii , sa faci un gratar … si savurezi zborul lor spectaculos ..
Din punctul meu de vedere rasa aceasta poate sa fie combinat , hibrid sau corcitura intre ori ce rasa de porumbeii si orice cloare , cu sau fara moti cu sau fara pinteni …..Important este sa ecceleaza prin zborul lor de durata si altitudine ..
ca sa obtinem o rasa care sa fie iute si rapid ca sa poate rezista atacul rapitorilor , sa fie fidel si si sa aiba memorie ca sa nu se pierde .. sa fie rezistent si puternic , ca dupa ore multe de zbor cind vrea coboare .. sa reziste toate accidentele …, meteo atacul rapitorilor si intunericul noptii..
Abi atunci este un porumbel care poti sa te bazezi pe el si poti sa i bagi la concurs si stii ca vine acasa dupa zbor in timp util si pe foaie o sa primeasca toate punctele de la arbitrii ..! Si nu primeste nota -0- care prin regulamentul Iranieni nota -0- strica media notelor ..!
Aceasta a fost una dintre ideiile mele !
In conditiile aceasta fie care concurent isi face rasa lui , findca el stie prin hibridarea ce rasei de porumbei a obtinut rezultate stralucitoare ..sau si cloare si ora de zbor!
Va doresc bafta multe si sarbatori fericiti
Ai dreptate Sandule,dar asta este si cu pasiunea noastra comuna numai ca nu toti sunt capabili de aceleasi sacrifici.Pe mine m-au captivat tiplerii de altitudine prezentati in expo NATIONALA 2016 in conditile in care mai ani trecuti necunoscatorii ziceau ca nu exista aceasta rasa deosebita.Felicitari tuturor expozantilor ce reprezinta atat de frumos columbofilia peste granitele judetului !
Doamne , este cazul sa intervină Laurentiu ! Suntem in Europa anilor 2016 iar apelul domnului Nader de întoarcere la porumbelul de stâncă , prin realizarea de corcituri si hibridari, pur si simplu sperie orice cunoscător ! Mai spune domnul Nader sa realizăm corcituri care dupa o zi de zbor sa nu poată si luate de păsările răpitoare … Sa plâng sau sa rad ???
Lucrurile incep sa devină clare . Dupa ce vedem in poze , domnul Nader are in jur de 50 de ani . A plecat probabil acum 30 de ani din Iran si a venit in Romania sa studieze . Din pacate , probabil este rupt de 30 de ani de fenomenul columbofil si acum face o columbofilie imaginară . Este foarte usor sa visezi …
Porumbei care sa nu poată fi luati de uli in lumea reală nu exista si nici mitraliere nu pot avea asupra lor , ca bieții porumbei sa împuște soimii nemiloși ! Este Crăciunul si trebuie sa devenim mai buni si in primul rand iertatori ! Sărbători fericite !
Personal nu inteleg si nu vad cum poate sa tulbura situatia Europei in anii 2016 asa cum spuneti dvs daca incrucisam si reintroducem niste soiuri diferite in porumbeii de zbori si altitudine si durata ?
Iar porumbeii de piatra care ziceti dvs …! Daca cititi putin , o sa aflati ca persia (Iranul) a fost leaganul civilizatie ..! Si chiar este patria de porumbeii de altitudine si durata !
Si vroieam sa va intreb si sa ma luminati si pe mine ca sa ies din porostie si epoca de piatra ..
ce caracteristice si semne clare prin forma sau ce standarde au porumbeii tippleri de altitudine si de durata ?
Care este standardul acestei rase ca sa nu cumva prin hibridare sau incrucisare sa modific sau sa nu tulbur eu cumva prin propunerea mea situatiei Europei in anii 2016 asa cum ziceti dvs !
Va multumesc frumos
Dr.Nader
Domnule Nader , toate lumea stie ca exista un nomenclator al raselor in care fiecare rasa este descrisă in functie de particularitățile ei . Sunt rase standardizate doar national si rase standardizate european . Singura rasa de prestatie care nu are standard este tipplerul englez . Tocmai din acest motiv tipplerii nu se arbitreaza in expozitii !
Asa cum tipplerii englez nu se arbitreaza in expozitii si doar exceleaza prin zborul lor ..! Ma gandeam sa formam echipe cu porumbeii care nu se arbitreaza neaparat in expozitiie ..! Doar sa exceleaza prin zborul lor de disparitie si de durata ..! Si existe printre porumbeii fiecaruia din coteti care a scapat de mai multe ori atacul soimului ..! In conditiile ca alti porumbeii au fost luat din primul atac ..!
Daca incercam sa scoatem puii doar din porumbeii care au caracteristicile dorite incet incet o sa obtinem un grup de porumbeii f apropiati de cerintele noastra ..! Deci orin selectie riguroasa sa obtinem porumbeii de disparitie si de durate care sunt incet incet mult mai grau de orins de anumiti soim …!
Dragi prieteni si inimosii mei colegi de minunatul sport , Columbofilie ..! Va doresc Caraciuni fericit alaturi de cei dragi ..!
Cu speranta ca sa ajungem la un nivel ptr cei care aprecieaza aceasta rasa de zbor de durata si disparitie ..! Sa aiba in coteti doar porumbeii care zboare peste 8h la disparitie si sa nu ne mai imbatam cu apa rece ..!
Sarbatori fericite tuturori
Concluzia finala este ,,sa avem in cotete doar porumbei care zboara peste 8 ore in disparitie si sa nu ne imbatam cu apa rece..!” V-am citat stimate domn !
Intrebarea este una simpla :
– Dumneavoastra doar asa ceva aveti in cotet?
In ce luna din anul viitor putem sa venim la dumneavoastra sa vedem un zbor de porumbei iranieni , de X ore , cu 8 ore de disparitie asa cum mentionati la un comentariu mai sus?
Nu doar atât Alexandru…Porumbeii acestia teleghidati trebuie sa nu fie luati de uli pentru ca la final in dreptul lor sa nu se pună zero. Caci făcând totalul orelor , adunând cat a zburat fiecare pasăre si împărțind apoi la numarul de păsări , zerourile ale strica nasol de tot media finala !
Ce este rau este faptul ca pentru a ajunge la acest nivel usor extraterestru , trebuie mai întâi sa omologhezi etape de 3 ore , apoi etape de 5 ore si ma uit cat de greu este pentru foarte mulți concurenți sa facă toate baremele astea mici din campionat , pentru a nu se descalifică …Domn Nader clar vrea sa treaca din clasa 1 direct la facultate ceea ce din pacate nu este posibil ! La anul viitor cand va incerca sa zboare si dansul intr-un concurs oficial cu arbitrii in curte , sa vedeti cat de cuminte se va face si ce băiat bun va fi . Mai aveti răbdare câteva luni…
Sarbatori fericite si la multi ani tuturor crescatorilor de porumbei.Intervin aici pe comentariu pentru al sustine pe domnul NADER,care are dreptate .Perfectionarea unor caractere se face prin introducerea de caractere noi pe care porumbei tai nu le au.Standarul rasei la care faceti referire se modifica dupa cum doresc majoritatea crescatorilor.Rasa de porumbei voiajori care este intr-o continua perfectionare prin selectie si infuzie,asa sa ajuns la categoriile de viteza,demi fond,fond si maraton,categorii la care porumbeii difera intre ei.Selectia continua si verificarea performantelor porumbeilor. Acest cuvant CORCIRE suna mai dur rezultatul este acelasi.Eu sant de acord cu domnul NADER.
Buna!
De Craciun, sa fii mai bun, spune un vechi proverb romanesc si asa vom face!
Pana inainte de Anul Nou, cand voi publica Regulamentul de Zbor al Ligii Profesioniste, eu zic sa stati linistiti si sa nu va mai agitati.
Stiam ca va fi greu sa se ajunga la un numitor comun, sunt doua culturi diferite si doua mentalitati diferite. Din acest motiv, mie imi revine rolul de mediator si promit sa pastrez un echilibru care va impaca pe toata lumea.
1.Se va tine cont 50 %, de tot ce se intampla in Romania, de porumbeii pe care ii detinem la ora actuala, de specificul fiecarei zone geografice, cu tot ceea ce inseamna pasari rapitoare si curenti de aer nemilosi.
Sa nu uitam, ca din 10 participanti, 9 sunt romani si daca acestia se retrag, Liga va ramane doar un vis care s-a spulberat.
Ar fi un esec, iar eu nu iubesc esecurile!
2.Se va tine cont, retul de 50 %, de specificul competitiilor cu porumbei de altitudine si durata din Iran si din Pakistan. Vom lua din aceste campionate ce se poate plia pe realitatea existenta in Romania la ora actuala si va promit ca nu o sa exageram cu nimic!
Va creste in primul rand BAREMUL DE IMALTIME AL RASELOR DE ALTITUDINE, la minim 75 % din durata totala a zborului, zbor pe palierul de puncte si disparitie. Ca si exemplu, dintr-un zbor cu o durata de 8 ore, stolul care nu realizeaza minim 6 ore pe palierul de puncte si disparitie, este descalificat, etc.
Vom lua totul pas cu pas!
Si ca sa va asigur ca totul va fi bine si ca de la anul aceasta liga va prinde viata, fara dar si poate, am luat langa mine oameni cu state vechi in competitii cu porumbei de altitudine si durata, columbofili alaturi de care analizez fiecare articol din viitorul regulament de zbor al ligii, mai ales ca domniile lor vor fi si competitori in aceasta liga.
Si ca sa nu para ca sunt misterios, oamenii foarte implicati, cu care discut zilnic despre acest proiect, se numesc Remus Zarafu, Ovidiu Pop si Nicolae Trandafir.
In paralel, in discutiile pe care le am cu prietenul meu Nader, punctam reguli specifice lumii persiene si lumii arabe, reguli care sigur vor creste mult nivelul competitiilor din Romania in viitorii ani!
In tot ce faci, trebuie sa existe un echilibru, sa sti sa lasi de la tine si sa muncesti pentru grup si pentru o cauza nobila.
Orgoliile si ambitiile personale, nu duc la nimic bun!
Va doresc sa aveti un Craciun fericit si linistit alaturi de cei dragi!
Pupici!
Wow , super tare !
A aparut faimosul nea Gica Taranu , omul care la viața sa a hibridat galateanul cu toate rasele posibile si imposibile , de la misirlii , la voiajori germani de frumusețe . Doar el putea sa-l sustina pe domnul Nader in proiectul de corcire al raselor . Mare grija nea Gica , caci mata ai devenit celebru la ornament …
Gica Taranu a ramas celebru in columbofilia romaneasca prin afirmatia sa ,,La viata mea , am imperecheat tot ce se putea imperechea . Mi-a mai rămas sa imperechez , doar capra de tăiat lemne , cu țapul de bere !” Regele hibridarilor si corciturilor din Romania , se solidarizează in seara de Crăciun cu domnul Nader si il susține la greu . Lectie de altruism! Domn Țăranu se uita tineretul pe internet si citeste aberațiile astea , ce sa învețe bun copiii ăstia cand ii sfatuiesti sa imperecheze intre ei porumbei din toate rasele de altitudine . Seamana câtusi de putin un produs dintre un ciung de Ploiesti si un tippler englez , cu un produs dintre un zburător de Severin si un zburător de Belgrad ? Ce bazaconii ies din asemenea incrucisari ? Va faceti de ras pe internet domn Țăranu si dati o lectie proasta generațiilor de columbofili care vin din urma !
Care este rasa respectiva la care standardul rasei sa se modifice dupa cum doresc crescatorii ? Dumneata te auzi ce aiureli spui?
Daca amesteci rasele intre ele si produsii din crescatoria ta , o parte seamana cu tippleri, alta parte seamana cu ciungii si alta parte cu zburatori de Severin , ce comisie de standardizare omologheaza asemenea progenituri? Dumneata ai auzit de omogenitatea exemplarelor din cadrul unei rase , ai auzit de uniformism ?
Iata ca ma-ti provocat,eu raman aliatul domnuli NADER nu ma dezic,dumnelui foloseste cuvantul ,,CORCIRE”cand la-ti citit a cazut cerul,sa facut intuneric iar cand Gica Taranu exprimandumi pozitia a-ti luat foc, eu spun despre mine ca sant Taran Taran si la propriu si la figurant nu ma deranjaza,faptul ca ma acuzati pentru inprecherile facute am recunoscut si recunosc si acum tot eu am spus si ce nu mi-a reusit,voi nu a-ti inteles ce inseamna .Tot voi ma-ti numit celebru nu sufar de celebritate nici in sensul bun nici in cel rau,sa nu ma faceti prost, dupa 50 de ani columbofilie oi avea si eu ceva experienta.Hai sa vorbim de cele doua cuvinte,,OMOGENITATE SI UNIFORMISM”si sa discutam de ZBURATORUL DE SEVERIN care de 45 de ani stiu eu ii taiati pe cei care joaca si ia_ ti inperecheat in toate felurile si tot joaca vom vorbi despre aceasta mai jos.Cele trei varietati ba chiar patru nu seamana intre ele,o v arietate este facuta din vreo trei rase aproape unicolori cu un mot sfirleaza pe cap,baltati viorii si cei pe negru cu ochi galbeni semana cu galateni mai vechi,viorii rugini,sant facuti cumva cu ciungi,exista porumbei cu tresele ruginii dar si cu capacele,iar capaciti cozi albe care au stramos comun patati de Galati uni seamana cu galateni la cap,iar alti sant leiti Kaftar iranian cu care va-ti gasit beleaua dupa 50 de ani de masacru cu porumbeii care jucau, Kaftari zboara bine dar si joaca.Sa vorbim despre standard cu care va chinuiti de atata timp si care seamana cu standardul galateanului asa mi se pare mie,va intreb,,DECE NU-L PREZENTATI LA ENTENDE EUROPA” sa nu mai existe animozitati.Am facut acesta discutie pentru ca cei care santeti nemultumiti inteleg ca santeti din zona,totodata im-i cer scuze fata de crescatori de zburatori de severin pe care ii cunosc si pe care nu-i cunosc care sant crescatori politicosi cu foarte mult bun simt,onesti si pe care nu-i intereseaza ce face vecinul. In speta chiar si eu.Sa vorbim de rasa la care am pretentia ca sant foarte bine documentat,va amintesc ca am 63 de ani trecuti si cresc porumbei de pe la 13 ani timp in care am cunoscut foarte multi crescatori de porumbei asa cum se numeau JUCATORI DE GALATI.Am ascultat foarte multe povesti,discutii contradictorii si am cunoscut ca sau produs chiar si violente fizice ca verbale sant la ordinea zilei nu numai la porumbeii Galateni si la alte rase, asa inteleg uni sa-si inpuna punctul de vedere.A avut loc expozitia de la Caras Severin, nu am fost.Daca intram in posesia unui catalog cam intuiam ce porumbei galateni au fost expusi.Am fost la BUCURESTI si joi si sanbata de dimineata pana seara,am studiat indeaproape toti porumbeii galateni.Va intreb;A-ti fost;daca a-,ti fost banuiesc ca a-ti vazut ce am vazut si eu 99% dintre ei erau berbecati uni excesiv,inalti in picioare, gat lung si icovoiat ca ledada la uni,coada ingusta la majoritatea iar greutatea depasea limita.Personal mie porumbeii mi-au placut,si voi spune si ce mi-a placut,prima calitate la un porumbel galatean este ochii care erau,deosebit de albi cristal,gene albe si duble,ciocuri groase,forme la cap placute si culori foarte bune,albastru,negru,galben,rosu mai slabut,porumbeii aveau si defectele aratate.Perfectiune este foarte greu de obtinut sau inposibil.Daca porumbeii mai pastreaza caracterele de rasa:zbor si joc: este problema fiecarui crescator,personal nu mai indragesc jocul,decat sa cada mai bine sa nu joace,iar zborul 2-3 ore este suficient,eu nu cresc porumbeii sinucigasi iar zborurile lungi si de mare inaltime i-ti toca porumbeii,Cat costa un porumbel galatean frumos nu fac reclama si nu dau sume,costa mult sume mari,un porumbei care zboara si este urat{ciuguleste omizi din pom cum spunem noi} sume mici infime.Cine vrea sa creasca tipul acela de porumbei este placerea ,obtiunea si treaba celui care ii creste.Sa nu mai lungim povestea:Cum sau facut acesti porumbei frumosi,uni chiar excesiv,iam facut eu pe toti:SAU FACUT PRIN METODA CARE NU VA PLACE CORCIRE SAU CUVANTUL MAI DOCT INFUZIE SI BINENTELES PRIN METODELE DE CARE SANT EU ACUZAT, DACA STIE CINEVA O METODA MAI BUNA EU SAT DISPUS SA O APLIC.DACA AM DERANJAT PE CINEVA I-MJ CER SCUZE ANTICIPAT.POARTA O DESCHID LA ORICINE DORESTE SA MA VIZITEZE SI SA VORBIM DESPRE PORUMBEI.Locuiesc in Agigea Constanta telfon 0722601040 nu raspund la numere ascunse sau private deasemenea pretind un limbaj decent si politicos.In speranta ca am fost inteles va salut si va doresc SARBATOTI FERICITE.
Salut Laurentiu !
Fiind Crăciunul am zis ca este frumos sa luam o pauză si sa nu mai comentam si tot in spiritul Crăciunului iti spun ca pentru reusita acestei competiții , baremele trebuie sa fie mai indulgente , de fapt mai realiste si mai conforme cu realitatea din Romania . Inclusiv suma pe care se pariază trebuie sa fie decentă !
din pacate NADER are dreptate rasa zburatori de altitudine nou infiintata este corcita chiara daca supar pe cineva am mare dreptate in ce afirm, poate uni dintre voi nu au avut in mana adevarati pakistani kabootar este mare diferenta dintre ei si actuali de la noi cum le palac unor sa spuna tippler de altitunine ma faceti sa rad lol. sunt foaret multe postari pe net vizionata si studiati cat puteti aceste rase starevchi din orient nu veti regreta. CRACIUN FERICIT!!!
Mi se pare destul de echilibrata si realista pozitia domnului Gica. Sper ca discutiile sa continue pe acelasi traseu cu bun simt si respect fata de interlocutor. Nu voi permite atacuri la persoana sau devieri de la subiect.
La multi ani!
Domnule Cocosatu , nu exista nici o rasa ,,ZBURĂTORI DE ALTITUDINE” , nou înființată ! Exista galateni: varietățile, zbor, zbor si joc, si joc, tippleri: varietățile, maraton si altitudine, ciungi: varietatea 1 si 2.
Iartă-l Nitule ! Este confuz rau …
Cocosatule stim si noi cum arata kaboorarii (pakistanezii) ! I-am avut si in mana , i-am vazut si pe site-uri cu siguranta . A spus cineva ca porumbeii ăstia ar avea ceva in comun cu tipplerii englezi , fie ca vorbim de varietatea maraton sau varietatea altitudine ???
Fiecare rasa cu treaba ei !
personal ma minunez de ce citesc pe aici..
hibridari si corciri intre rase pentru zboruri in stil iranian. arab ,etc..?pentru ce?
pai suntem in Ro si ne luptam sa salvam/promovam rasele romanesti
de zbor si altitudine.acum ne “aplecam” la sfaturi si pareri columbofile neavizate in stil arab ? ce ne-am pierdut/modificat valorile si traditiile?
daca asta inseamna uniunea profesionista inteleg de ce majoritatea crescatorilor de porumbei aleg sa ramana la stadiul de pasiune/placere necontorizata.
O competitie serioasa, se bazeaza pe reguli !
In Liga Profesionista exista niste reguli, la fel ca in orice alta competitie. Una dintre reguli este aceea ca stolurile nu pot sa fie mixte. Porumbeii care formeaza stolul de zbor trebuie sa corespunda unui standard ! Pe fiecare fisa de zbor o sa fie trecuta rasa de porumbei care realizeaza etapa.
In Romania se incearca in ultimii ani, de catre oamenii patrioti, sa se conserve cele mai valoroase rase autohtone de zbor la inaltime. Daca unii oameni sunt convinsti ca trebuie sa faca bani din orice, este problema lor. Noi, cei tineri, vrem sa ne bucuram de aspectul porumbeilor si de performantele sportive. Avem rase valoroase care sunt capabile sa realizeze etape fantastice. Puteti verifica clasamentele ! De ce sa ne batem joc de oamenii care au depus un efort urias pentru noi ? Cei care au obiceiul sa combine tot ce au in voliera, sa se gandeasca cum s-ar simtii ca cineva sa-si bata joc de munca lor de zeci de ani.
Lagat de standardul „Zburatorului de Severin”, o rasa tot mai apreciata la nivelul tarii, din cate stiu a fost trimis proiectul de standard la nivel european ( la EE) , de catre domnul Marius Varzescu, presedintele Comisiei Naționale de Standardizare!
Cine considera ca rasele noastre sunt slabe din punct de vedere sportiv, este liber sa aleaga o rasa din afara tarii, sunt destule.
Felicitari Alex Florea , felicitari Doljul !
Ca lider al tinerei generatii de columbofili din Romania , ii reprezinti cu demnitate si onoare !
De oameni ca tine , implicati si cu coloana vertebrala , tara noastra are nevoie in toate domeniile ! Prin atitudinea ta , tu demonstrezi ca iti pasa si nu iti este indiferent in ce directie se indreapta soarta columbofiliei . Chair daca esti printre putinii tineri columbofili cu personalitate din tara , tine-o tot asa !
Prin interventia ta , ai clarificat cum stau lucrurile in privinta raselor romanesti .
Suntem incantati de informatia pe care ne-ai dat-o , cum ca proiectul de standard al rasei zburator de Severin , a ajuns pe masa celor de la Entente Europeenne .
Daca in urmatorii ani vor mai aparea 1-2 tineri responsabili si altruisti ca tine , viitorul columbofiliei din Romania , in materie de porumbei de zbor de durata si altitudine va fi asigurat !
La finalul comentului meu , vreau sa te felicit si pentru superbele ,,Procese ale Etapelor” , topice ce tu le-ai realizat in anul ce tocmai se incheie !
Majoritatea tinerilor fac totul doar pentru ei , tu demonstrezi ca esti altruist si lupti pentru o cauza nobila .
Respect , Alex Florea !
Era timpul ca cei din Liga sa ia atitudine caci lucrurile o luaseră intr-o direcție gresita .
Sunt sute de columbofili care intra pe acest site , iar îndemnul domnului Nader pur si simplu era un îndemn spre haos in columbofilie ! Sunt convins ca omul nu a facut-o cu intenție , cred doar ca este euforic si lipsit total de experienta columbofila .
Va multumesc pentru sustinere, domnule Doman ! Conservarea raselor pe care le avem este foarte importanta pentru relatiile cu tarile din Europa, in acest domeniu fiind ca o carte de vizita. Trebuie sa ne trezim cu totii si sa salvam tot ceea ce mai este de salvat !
Sa clarific putin lucrurile,am plecat cu 2 tippleri de altitudine pe urma am facut rost de 6 iranian kaftar si 14 pakistani kabootat 10 zburatori 4 cu joc intre timp am renuntat la joc fapt ce ma bucurat,2 ciungi de ploiesti si 2 zburatori cafenii
Huh scriu de pe telefon, asha zisul tippler englez de altitudine nu se mai gaseste ce avem noi sunt amestec de rase daca concuram le cantam in struna unora k exista asha,ceva am combinat porumbei mei si au iesit exemplare bune si mai putin bune,inaca odata tippler de altitudine este facut din ameatec de rase
Ma scuzati sa blocat telefonul,sa inchei discutia sper sa terminati cu vrajela uni dintre voi se stie cine sunt acestia, din pacate pe 28 iunie a trenuit sa ma mut la bloc si am renuntat la porumbei 120 voiajori si 95 de zburatori de inaltime rasele enumetae mai sus printe care si amestec de rase adica cel facut de mine,Vant in pene!!!
Cocosatule, Tippleri de altitudine au fost foarte multi pana in anii 2000.
Apoi datorita faptului ca tipplerii de altitudine trebuiau sa zboare pe regulamentul tipplerilor de maraton , foarte multa lume a renuntat la aceasta varietate a tipplerului .
In prezent , se mai gasesc in numar mare la MOKU , in Ungaria si la Kikinda , in Serbia .
Asa pentru cultura ta generala , citeste comentariile de pe site-ul porumbei.ro , in care domnii Sofronea Constantin , Daniel Napoletz si multi altii , explica detalii despre tipplerul de altitudine si despre perioadele in care ei personal au crescut acesti porumbei .
Faptul ca ai renuntat la porumbei , bine ai facut , ca nu ai nimic in comun cu acest sport !
Asa ca sa ai si tu o minima cultura columbofila , intra pe acest site , la pagina numarul 3 si o sa gasesti articolul TIPPLER vs TIPPLER . Este un articol in care o sa gasesti toate informatiile legate de cele doua varietati ale tipplerului.
Parerea mea este ca tu vrei sa-ti vezi numele pe internet si pur si simplu te bagi si tu in seama !
La cat de mult iubesc uni porumbeii au aceiasi atitudine cum ai tu,faptul k am renuntat a fost unul voit ma-m despartit de fosta si a trebuit sa ma mut la bloc,tzin sa te anunt k am intrat in depresie o perioada fara porumbei,hmmm sincer nu doream sa imi vad jumele pe net,nu sunt o persoana sociabila doar porimbeii ma tineau in priza
Aceasta este ultimul com. pe acest site,navigam cu placere dar in viitor voi sta deparete de acest site, mult succes celor care amdinisteza site-ul, sa incheiem intr-o nota optimista lasa sa fiu eu cel prost si uni dintre voi destepti
Haideți sa ne concentram pe porumbeii noștri care au potențial . Trebuie sa înăsprim regulamentele de zbor . Porumbeii trebuie sa zboare minim jumătate din durata in puncte,licarire sau dispariție.Asa ne obligam sa facem porumbei buni si foarte buni. Nu avem nevoie de infuzii pentru acest lucru.
Da , asa este domnule Cristi ! Din ce am inteles din comentariile anterioare scrise de domnul Laurentiu , in regulamentul de zbor al Ligii Profesioniste , se pare ca baremul de rasa de altitudine , va fi de 75 % zbor in puncte si disparitie , din durata totala de zbor . Chiar a dat exemplul acela cu 6 ore de zbor in disparitie , dintr-un total 8 ore .
Sunt câteva persoane care in decursul anilor au realizat constant acest procent de 75 % , zbor in disparitie . Daca te uiți in clasamentele ultimilor ani , el Laurentiu a facut acest procent , domnul Zarafu si domnul Raiciu Stefan . Mai a facut si domnul Tronea cu ciungii de Ploiesti , doar ca el are o durata mai mica de zbor. El merge cam la 3 ore de disparitie , dintr-un total de 4 ore de zbor !
Sa faci procentul asta mare de disparitie an de an , mai multe zboruri pe an , este o dovadă ca se poate . Problema este ca din punctul meu de vedere , oamenii ăstia înafara de faptul ca detin porumbei foarte valorosi au si mana de crescător si pierd foarte mult timp după porumbei. Cand o sa fim si noi bătrâni ca ei si o sa avem bani pusi deoparte , poate ne va permite si noua timpul sa alocăm atâtea ore sportului cu porumbei .
Va salut domn Cristi !
Foarte ferm si la subiect comentariul dumneavoastra ! Este perfect adevarat ce spuneti…Doar un regulament de zbor exigent , obliga crescatorii la o selectie dura , ne mai permitandu-le in acest fel sa creasca porumbei cu infuzie de tippler maraton , porumbei care fac durata mare , dar care prezinta pendulari si oscilatii , manifestari care nu sunt specifice porumbeilor din rasele de altitudine!
Daca si dumneavoastra doriti , haideti sa solicitam domnului Bogorodita sa introduca in regulamentul de zbor al ligii profesioniste un articol intitulat ,,articolul CRISTI + DOMAN” , articol care sa sune in felul urmator :
,,- Orice stol majoritar , care pe parcursul zborului prezinta mai mult de doua oscilatii intre palierul de puncte si cel de inaltime medie , sa fie descalificat !” Deci , desi doua oscilatii ale stolului intre aceste doua paliere de inaltime dau un aspect urat zborului , sa fie totusi permise . La a-3-a oscilatie , stolul este descalificat , arbitru plecand acasa ! Trebuie sa fie separate competitiile cu porumbei de altitudine , de cele cu porumbei de semimaraton , caci altfel se creaza un ghiveci si rade Europa de noi . Cu speranta ca domnul Bogorodita va tine cont de doleanta noastra , sper ca acest articol pertinent din punctul meu de vedere , sa apara in regulamentul de zbor al ligii profesioniste . Articolul de regulament ,,CRISTI + DOMAN” este un articol care ne va ajuta sa facem doar porumbei de altitudine , nu hibrizi de tippler maraton care realizeaza baremele de altitudine la limita ! Sunteti alaturi de mine domnule Cristi , in acest demers ?
Va salut dragi colegi !
Acesta este genul de discutii care trebuie sa se poarte pe un site de profil !
Si eu sustin articolul de regulament ,,Cristi + Doman” .
Sunt de acord cu Dvs domnule Doman Alexandru. La toate cluburile ,de durata si altitudine ,ar trebui implementate aceste reguli.Asa se fac porumbeii adevărați. Daca faci față la club pe un regulament mai dur poti sa te descurci si in Liga. Asa ar creste si numărul de participanți .Haideti sa nu mai așteptam sa treacă anii .Sa luam deciziile astea importante acum! Doar asa creștem nivelul porumbeilor de înălțime din țara noastră .
Salut !
Cu acest articol rezolvați problema oscilatiilor . Obligatoriu o sa trebuiască sa se ia din regulamentul de zbor al asociatie , articolul care vizează pendularile ! Acela in care se menționează ca daca stolul pleaca in lungime , din paliere inferioare (înălțime joasă , sau medie) si nu revine in maxim 30 minute in campul vizual , automat intervine descalificarea . Este firesc sa fie asa , doar nu se zboara in etape voiajori … Eu zic ca regulamentul acesta de zbor al Ligii Profesioniste trebuie bine gandit si odata facut sa nu se mai modifice cel putin 5 ani .
Daca porumbeii din stol realizeaza 75 % din durata zborului pe palierul de puncte si disparitie , in plus , nu au voie sa faca mai mult de doua oscilatii intre palierul de puncte si cel de inaltime medie pe tot parcursul zborului , atunci chiar ca cei ce intocmesc regulamentul de zbor al ligii isi pot permite sa faca departajarea pe podiumul de premiere in stil pakistanez , facand media orelor la care au coborat porumbeii . Cu aceste bareme specifice raselor de altitudine , chiar nu exista nici un risc de compromitere a calitatii zborurilor… In plus , citeam la al doilea topic din banda , ca si baremul de intrare a stolului in disparitie , va fi de maxim 75 de minute , atat la tineret , cat si la maturi . In acest fel , in prima ora si jumatate de la lansare , stolul de minim 21 de porumbei , trebuie sa realizeze minim 15 minute de zbor in puncte si disparitie !
Asteptam si restul articolelor din regulamentul de zbor al Ligii Profesioniste , dar cred ca cele mai importante articole au fost dezbatute in ultimele saptamani , aici pe site-ul lumea-columbofila.ro!
Circula zvonuri printre columbofili cum ca se va tiparii un calendar de perete care sa conțină fotografii cu sigla Ligii Profesioniste si cu porumbei din rasele de altitudine si durata care vor concura in liga ! Cred ca este o ideie foarte buna . Rog pe cei care se ocupă cu acest lucru, pe coperta calendarului , sub titulatura ,,Liga Profesionista” sa puna in paranteză si a doua varianta de nume a acestui for , ,,Cei mai buni , dintre cei buni” !
Pe departe , Liga Profesionista va fi elita columbofiliei cu porumbei de zbor de altitudine si durata din Romania , un for la care orice crescător de porumbei de acest gen , in sufletul lui isi doreste sa participe .
Alexandru , la comentariul nr. 48 , tu ai pus cap la cap o parte dintre cele mai importante articole din regulamentul de zbor . Trebuie recunoscut ca acest regulament este foarte strict si foarte profesionist , doar ca ce este frumos este si greu ! Vorbim acum de o competiție Champions League , o competiție la vârful căreia in fotbal se ajunge al naibii de greu si doar echipele mari reusesc . Se pune acum problema jucătorilor (porumbeilor) …Exista la ora actuala în România mulți porumbei care sa se ridice la nivelul unei competiții gen Champions League ??? Pana la urma , daca nu exista foarte mulți , printr-o selectie riguroasă asa cum spunea domnul Cristi , la comentariile nr. 40 si 46 , in anii următori o sa existe. Trebuie doar ca cei care zbora in Campionate sa nu se mai compromita cu regulamente de zbor de doi lei . Si ca sa facem in continuare o comparație cu fotbalul , cine ar fi visat acum 50 de ani ca Gică Popescu si Gică Hagi urmau sa ajungă la F.C.Barcelona si mai mult de cat atât , Gica Popescu sa devină intre timp si căpitanul Barcelonei . O sa vedeti ca acei crescatori care vor avea rezultate bune in Campionat , o sa dorească sa treaca la un nivel superior si sa adere la Liga Profesionistă ! Campionatul va fi o rampa de lansare pentru Liga Profesionistă . Clar in Liga este de 5 ori mai greu ca in Campionat , dar cu ambiție si multa munca se poate trece de la faza de amator , la cea de profesionist . Ma bucur ca de acest topic si de felul cum evolueaza lucrurile sunt interesati si cativa columbofili de peste graniță , care urmăresc cu interes comentariile din ultimele zile . Vorbesc cu o parte dintre ei pe chat si ei considera ca aceasta liga va schimba mult imaginea columbofiliei romanesti . Asa cum a promis Laurentiu ar fi bine ca astazi-maine , sa posteze forma finala a regulamentului de zbor , deoarece intr-o lume moderna promisiunea este datorie curată , dar eu sunt convins ca lucrul acesta se va intampla !