Principii de buna credinta necesare pentru functionarea unei organizatii nationale
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 18 mai 2018
Buna ziua tuturor,
Pentru inceput, apreciez in mod sincer ca exista un interes real din partea tuturor pentru coagularea tuturor asociatiilor locale intr-o singura organziatie nationala.
Ca o astfel de intreprindere sa fie incunutata rapid de succes si sa fie in beneficiul tuturor crescatorilor, ea trebuie sa se bazeze pe cateva principii de buna credinta necesare oricarei organizatii si pe care le regasiti in attach.
Fara asemenea principii de buna credinta de care trebuie sa dea dovada toti cei interesati, orice unificare este imposibila.
In final, mentionez ca acest mail este trimis cu toata buna mea intentie deoarece nu sunt interesat de nicio functie executiva in cadrul unei viitoare organizatii nationale, indiferent ca ea sa va numi Uniune sau Federatie sau in alt fel.
Cu stima, Dina Mergeani
Principii de buna credinta necesare pentru functionarea unei organizatii nationale ce trebuie neaparat sa se regaseasca in statutul ei
1. Toate asociatiile locale devin membri cu drepturi depline odata cu primirea lor in organizatie printr-o hotarare de adunare generala.
Motivare: Orice intarziere a acordarii drepturilor depline de membru duce la o discriminare intre membri. Asa ceva este in contradictie cu orice principiu de buna credinta ce trebuie sa uneasca toate asociatiile si care este caracterizat prin
echitate intre membri.
2. Votul asociatiilor membre in adunarea generala este egal cu numarul de membri crescatori ai respectivei asociatii membre pentru care aceasta asociatie plateste cotizatie catre organizatia nationala.
Motivare: Daca fiecare asociatie va avea cate un vot indiferent de marimea ei, se va promova faramitarea asociatilor pentru ca o zona geografica sa aiba mai multe voturi in adunarea generala a organizatiei nationale. Trebuie precizat ca numai asociatiile mari sunt in stare sa organizeze evenimente columbofile din fonduri proprii: expozitii locale, deplasari la expozitii nationale, etc. In acest sens, asa cum trebuie incurajate toate asociatiile locale sa se unifice intr-o organizatie nationala cat mai mare, la fel si crescatorii trebuie incurajati sa se asocieze in cluburi si asociatii cat mai mari care pot contribui in mod real la promovarea hobby-urilor noastre.
3. Asociatiile membre trebuie impartite in doua: asociatii teritoriale si asociatii specializate pe rase sau grupuri de rase. Fiecare membru crescator trebuie sa fie obligatoriu membru al unei asociatii teritoriale si numai intr-o singura astfel de
asociatie. Asociatile teritoriale au drept de vot atat in adunarea generala cat si in sedintele pe comisii de specialitate in timp ce asociatiile specializate au drept de vot numai in comisiile de specialitate si platesc o cotizatie pe crescator la jumatate fata de asociatiile teritoriale.
Motivare: Asa se evita situatia cand un crescator are doua voturi in adunarea generala prin intermediul a doua asociatii diferite.
4. Votul in comisiile de specialitate este egal cu numarul de animale expus de fiecare asociatie in parte la expozitia nationala a organizatiei nationale.
Motivare: Deoarece fiecare animal in parte poate fi prezentat numai din partea unei singure asociatii fie ca este teritoriala fie ca este specializata, nu exista riscul ca voturile sa se suprapuna intre asociatii. Practic, acest sistem de vot este echivalentul unei cotizatii indirecte catre comisia de specialitate respectiva prin numarul taxelor de participare platite si scoate in evidenta implicarea unei asociatii in promovarea animalelor respectivei comisii de specialitate. Acest sistem de vot in comisiile de specialitate este mai bun decat votul asociatiei proportional cu numarul total de membri ce nu reflecta cati dintre membrii respectivei asociatii cresc animale de care raspunde comisia de specialitate respectiva. Acest sistem de vot este mai bun si decat votul asociatiei proportional cu numarul declarat de crescatori ai respectivelor animale deoarece multi dintre ei pot fi inactivi legat de activitatile organizatiei nationale.
5. Toate voturile de mai sus trebuie sa fie o medie a unui numar anterior de ani incheiati la data votului, trei sau patru, egal cu numarul de ani ai ciclului electoral.
Motivare: La data votarii se stie exact cate voturi are fiecare asociatie in adunarea generala sau in comisiile de specialitate. Aceasta ponderare a voturilor atenueaza anumite variatii mari ale lor de la an la an ce apar nejustificat mai ales inainte de alegeri.
Cu stima, Dina Mergeani
634 total views, 1 views today
Comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.