UNIUNEA FORTELOR SUD-VESTICE
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 28 noiembrie 2015
SAU PROTOCOL ISTORIC INCHEIAT INTRE CELE MAI CUNOSCUTE ASOCIATII SI CLUBURI DE PORUMBEI DE ZBOR DE ALTITUDINE SI DURATA
Autor: Laurentiu Bogorodita
In seara zilei de 21.11.2015, in timpul Adunarii Generale si a Festivitatii de Premiere a A.C.P.J.G.-RO, s-a batut palma si un proiect adus pe tapet acum 6 ani, a luat in sfarsit viata.
Este vorba de Cupa Fratia sau Campionul Campionilor, care va aduce la start cele mai performante asociatii si cluburi de porumbei de zbor de durata si altitudine si acest lucru se intampla dupa ani, in care orgoliile ieftine si nejustificate au tinut departe membrii cluburilor, existand chiar sentimente de adversitate.
Anii au trecut si lumea a evoluat, toti am devenit mai buni, mai intelepti si ne-am dat seama ca viata este scurta si trebuie traita frumos!
In acea seara, in acea atmosfera deosebita, toti reprezentantii asociatiilor si cluburilor au ajuns la un consens, stabillind ca in fiecare an, sa aiba loc doua ETAPE DERBY , inter-cluburi, inter-rase, prima cu porumbei maturi, la jumatatea lunii iunie si a doua cu porumbeii tineri, la jumatatea lunii septembrie.
Etapa derby, poate avea o dubla semnificatie, in cazul in care in ziua respectiva cluburile joaca (concureaza) si in propriul campionat, pe propriul calendar de zbor.
In aceasta situatie, cum este si firesc, se va concura cu doi arbitrii in curte, cu doua fise de zbor pe masa.
Un capitol sensibil asupra caruia ne-am inteles foarte repede, a fost REGULAMENTUL DE ZBOR pe baza caruia se vor desfasura cele doua derbyuri anuale.
Atat reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Jucatori de Galati si alte Rase de Durata si Altitudine din Romania, ai Clubului Sportiv Columbofil Viitorul, ai Asociatiei Columbofile de Zbor si Agrement Simian si ai Asociatiei Columbofile de Zbor si Agrement Mehedinti, au constientizat ca la rasele de altitudine si durata, regulamentul de zbor trebuie sa fie exigent, in acest fel respectandu-se genotipul rasei, mentionat in standardul rase respective, CALITATEA ZBORURILOR fiind ceea ce trebuie sa primeze:
– Baremul de realizare a 15 minute de zbor pe palierul de puncte, licarire sau disparitie, in prima ora si jumatate de la lansare, la etapele cu porumbei tineri si de 30 de minute de zbor pe palierul de puncte, licarire sau disparitie, in primele trei ore de la lansare, la etapele cu porumbei maturi;
– Regula echipei, care da stolul activ, de 50 % + 1, din numarul porumbeilor lansati in concurs;
– Incadrarea la coborare se va realiza in 2 ore si 30 de minute, aici cu multa intelepciune si maturilate, ajungandu-se la un consens, prin gasirea unui numitor comun;
– Realizarea obligatorie a jumatate + 1 din timpul de zbor al stolului, pe palierele de inaltime mare si inaltime de puncte, licarire sau disparitie;
– Etc.
Sunt date tehnice de bun-simt, sunt articole de regulament de zbor, care pun accent atat pe valoarea porumbeilor, cat si pe mana (maestria) crescatorilor.
Clar acest regulament nu este pe placul crescatorilor ai caror porumbei au probleme cu inaltimea si probabil acesta va fi motivul pentru care anumite persoane vor prefera sa stea departe de aceasta competitie, dar asta nu este problema noastra; ceea ce ne intereseaza pe noi, este sa facem din sportul cu porumbei de altitudine si durata, arta; iar arta este doar pentru artisti!
Rasele de porumbei care se vor alinia la start in aceasta competitie inter-cluburi, inter-rase, sunt:
– Zburator de Severin;
– Zburator de Beograd;
– Tippler – varietate altitudine;
– Ciung de Ploiesti;
– Galatean – varietatea zbor.
Sincer ne-am fi bucurat sa avem in aceasta competitie si porumbei din rasa Galatean – varietatea zbor si de la noi din oras, dar in prezent, in Drobeta Turnu Severin, mai exista doar 3-4 columbofili care mai cresc aceasta varietate a porumbelului galatean.
Acestia sunt Boboiceanu Nicolae, Tesila Radu, Armasu Dumitru si Zarafu Remus, acesta din urma, mai oprindu-si doar cateva exemplare in momentul in care s-a decis sa creasca porumbei din rasa zburator de Severin.
Viata merge inainte…
Tot in seara zilei de 21.11,2015, reprezentantii cluburilor si asociatiilor, au stabilit de comun acord sa se creeze un fond de premiere, fiecare participant la aceasta competitie, gen CHAMPIONS LEAGUE, cotizand cu suma de 20 lei, in momentul inscrierii in circuit.
Data limita in care concurentii isi pot anunta participarea, este cu 10 zile inaintea etapei derby, atat la porumbei maturi, cat si la porumbei tineri, iar cu o saptamana inainte, toti participantii se vor intalni pentru a realiza desemnarea arbitrilor.
Cum este si firesc, aceasta desemnare a arbitrilor, se va face pe baza arbitrajului reciproc intre cluburi, daca se poate de preferat fiind, sa se delege doi arbitrii la fiecare concurent.
Tinand cont ca in aceasta competitie, in seara de 21.11.2015, s-au inscris si crescatorii de porumbei Galateni – varietatea zbor, din orasele Bucuresti si Calafat, la arbitraje vom primi vizita in calitate de arbitrii a colegilor din aceste localitati, urmand ca si noi sa le intoarcem serviciul.
Exista si posibilitate ca, crescatorii din Bucuresti, sa mearga la arbitraj reciproc si la Sibiu, localitate de unde vor concura colegii nostri Ovidiu Pop si Mindreci Mihail.
Tot la acesta intalnire, se vor stabili si comisiile de arbitrii controlori, care au rolul sa solutioneze orice problema aparuta in timpul etapei.
Se vor premia, locurile 1,2 si 3, la echipa, iar a patra cupa acordata, va poposi in vitrina clubului din randurile caruia provine crescatorul care a ocupat locul 1.
Foarte importanta , o sa fie punerea in practica a REGULAMENTULUI DE ORDINE INTERIOARA !
Nu ne jucam…cine va incalca regulamentul de ordine interioara, pleaca!
Denigrarea colegilor de competie si a asociatiilor sau cluburilor din care acestia provin, limbajul agresiv, etc., sunt incalcari grave ale codului bunelor maniere si ale bunului-simt, care atrag obligatoriu eliminarea din competitie.
Suntem in 2015 si a venit timpul ca sportivii sa stea alaturi de sportivi, iar cei certati cu decenta, sa stea alaturi de cei certati cu decenta!
Prin aceasta competitie inter-cluburi, dorim sa stabilim contacte de prietenie si colaborare intre membrii asociatiilor, relatii bazate pe respect reciproc si decenta si in al doilea rand, sa ridicam stacheta sportului cu porumbei de zbor de durata si altitudine.
Persoanele de contact, cu calitate de organizator al acestor competitii derby, inter-cluburi, sunt urmatoarele:
– Zarafu Remus;
– Buzgure Marius;
– Condeescu Cristi;
– Stanescu Viorel,
din partea CLUBULUI SPORTIV COLUMBOFIL VIITORUL;
- Ciolanescu Claudiu;
– Arnautu Gigi;
– Pais Gica;
– Ciuruc Mihai,
in partea ASOCIATIEI COLUMBOFILE DE ZBOR SI AGREMENT SIMIAN;
- Stancovici Victor;
– Zaharescu Mirel;
– Vlasceanu Gica;
– Oglindoiu Lica,
din partea ASOCIATIEI COLUMBOFILE DE ZBOR SI AGREMENT MEHEDINTI;
– Trandafir Nicolae;
– Pop Ovidiu;
– Tronea Daniel;
– Liviu Plavitu;
– Bogorodita Laurentiu,
din partea Grupei alte rase de durata si altitudine a ASOCIATIEI CRESCATORILOR DE PORUMBEI JUCATORI DE GALATI SI ALTE RASE DE DURATA SI ALTITUDINE DIN ROMANIA;
- Raiciu Stefan;
– Piussi Vittorio Torino;
– Preda Vasile;
– Mateescu Vasile,
din partea Grupei Galatean – varietatea zbor a A.C.P.J.G.-RO.
Uram succes tuturor participantilor, mai ales ca la start se vor alinia si cei mai in forma columbofili ai momentului, columbofili cu state vechi in intrecerile columbofile, oameni care in decursul anilor, au obtinut titluri de Maestrii Emeriti a sportului, de Campioni Absoluti, etc.
In acesta competitie, gen CHAMPIONS LEAGUE, pot sa adere si columbofili care in acest moment nu sunt membrii la unul din cele 4 foruri columbofile care au realizat acest protocol, cu conditia ca in primul trimestru al anului 2016, sa devina membrii cotizanti, la una din cele patru asociatii (cluburi) mai sus mentionate.
Acest lucru se poate realiza simplu, prin achitarea unei cotizatii. Bineanteles, crescatorul respectiv trebuind sa fie acceptat de majoritatea colegilor din clubul la care doreste sa adere.
Fie ca cei mai buni sa castige!
3,705 total views, 1 views today
Comentarii
4 comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.
In aceasta competie, un rol important il va avea responsabilul tehnic al A.C.P.J.G.-RO, domnul Ionut Barboianu, omul care se va ocupa de preluarea pe e-mail, a fisele de zbor scanate, de omologarea rezultatelor la aceste derby-uri si la intocmirea clasamentelor!
Bine zis Champions League , a columbofiliei cu porumbei de zbor de altitudine si durata !
Singurele tari din lume , care ar putea avea pretentii la castigarea acestei competitii de inalt nivel , sunt cele provenite din fosta Yugoslavie , participand cu porumbei zburatori de Belgrad , sau Pakistanul , paticipand cu tippleri pakistanezi !
Restul tarilor , in materie de porumbei de zbor de altitudine si durata , joaca la pitici .
Dar sigur la pitici si nu glumesc cand spun acest lucru !
Concret , cu pakistanezii ne-am putea bate de la egal , la egal , pentru locurile 2 si 3 in lume .
Locul 1 , pare sa fie adjudecat de cei din fosta Yugoslavie , dar niciodata sa nu zici niciodata !
La liber , la natural , porumbeii nostri sunt mai buni decat ai lor .
Vaduviti si ajutati cu produse si cu hranire speciala , in prezent , porumbeii sarbilor , depasesc categoric porumbeii nostri
Noi mai avem sa ne specializam ca si crescatori , caci porumbei avem slava Domnului !
Incepand de astazi, topicul ,,Protocol istoric incheiat intre cele mai cunoscute asociatii si cluburi de porumbei de zbor de altitudine si durata din Romania”, a fost postat si pe site-ul Romania Racing Pigeos, un site care nu mai are nevoie de prezentare, un site urmarit de foarte multi columbofili din Europa si din intreaga lume.
felicitari acpjgr si in special lui laurentiu pentru promovarea sportului cu porumbei de altitudine.o singura remarca fara intentia de a supara pe cineva, e doar parerea mea personala si anume ca atat numele siteului acpjgr cat si numele asociatiei ar trebui schimbat cumva sa cuprinda si alte rase de inaltime si durata deoarece sunt si columbofili care cresc altceva in afara de jucator de galati printre ei cu bucurie fiind si eu cu rosii de targoviste si tippler de altitudine. deci stimati colegi cand mai pomeniti numele asociatiei macar spuneti va rog acpjgr si alte rase de altitudine. multumesc si numai bine tuturor!