ZBORUL PERFECT
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 3 octombrie 2014
Iata ca, a 2-a etapa desfasurata la grupa “Alte rase de altitudine” din cadrul A.C.P.J.G.-RO, a adus si ceea ce audienta a numit “zborul perfect”.
Cum era de asteptat, tot Severinul “s-a facut vinovat” de acest zbor, la rasa Tippler de altitudine, de aceasta data protagonistul fiind nimeni altul decat cel de al carui nume se leaga promovarea la nivel national si international a acestei varietati a tippler-ului, domnul Bogorodita Laurentiu.
Impresionanta nu este neaparat durata de zbor cat perioada foarte scurta in care stolul a ajuns pe palierul de puncte si disparitie si timpul petrecut acolo.
Pe scurt, “urcarea” pana la cel mai inalt palier a durat decat 20 de minute iar timpul petrecut acolo fiind de 7 ore si 25 de minute.
Mai mult, ultimii 3 porumbei din stol au inregistrat recorduri cu peste 10 ore de zbor.
In spatele acestui rezultat, ca de fapt si a altora, este o munca titanica, pricepere si, avand in vedere conditiile de la Severin……mult noroc.
Felicitari Laurentiu si mult succes pe mai departe!
Cei 3 pui care au facut spectacol aterizand la peste 10 ore:
6,705 total views, 1 views today
Comentarii
10 comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.
Zborul pe PALIERE DE ALTITUDINE , este rational si corect , scotand in evidenta CALITATEA zborului si durata !
Daca zbori MULT si PROST , mai bine lipsa !
Astfel :
1.Zborul pe palier de inaltime joasa , 1 punct , pe minut ;
2.Zborul pe palier de inaltime medie , 2 puncte , pe minut ;
3.Zborul pe palier de inaltime mare , 3 puncte , pe minut ;
4.Zborul pe palier de inaltime de puncte , licarire sau disparitie , 5 puncte , pe minut .
In aceste conditii , este clar ca un zbor de 7 ore , prestate la inaltime de PUNCTE , LICARIRE sau DISPARITIE , este egal cu un zbor de 35 de ore , prestate la inaltime JOASA !
Ex.:
7 ore (42o min.) x 5 = 2.1oo puncte
35 ore (2.1oo min.) x 1 = 2.1oo puncte
Nu in ultimul rand , il felicit pe Laurentiu pentru acest zbor , cat si pentru restul zborurilor realizate constant de el , in cei 5 ani de cand participa in competitii cu porumbeii sai !
Felicitarii pentru rezultat mai ales ca vremea a fost nefavorabila
Buna seara D-lor!!!Felicitari Dl.Laurentiu pt.rezultatele foarte bune de anul acesta!!!Imi face o deosebita placere sa va avem alaturi de noi.Toata Stima si Respectul meu!!!Chiar ne mandrim,fara falsa modestie,cu astfel de oameni care reprezinta Romania in concursuri!!!Succes in continuare!!!
felicitari domnule laurentiu , tinem legatura , in curand sper sa primesc acea pereche mult asteptata doar sa-mi termin eu treburile. inca o data felicitari si multa bafta ! Dumitru, Bucuresti . apropo, ce ziceti de porumbita aceasta , eu nu-mi dau seama ce rasa este, astept parerile cunoscatorilor, multumesc
Buna !
Va multumesc mult pentru felicitari.
Columbofilia este un sport frumos care cere multa munca si sacrificii.
Din exterior pare usor , dar nu este simplu.
Chiar nu are importanta daca la finalul competitiei castig eu , sau un alt coleg , important este sa progreseze sportul columbofil!
Intr-adevar foarte multe sacrificii mai ales datorita schimbarilor de vreme ce intervin din momentul lansarii si pana la coborare. Pe langa vremea capricioasa de cele mai multe ori se autoinvita la masa gratuita … rapitoarele si astfel ajungi la etapa cu rezerva rezervelor. Trebuie sa ai rabdare de fier si nervi de otel sa nu renunti la pasiunea zborului cand in fiecare seara dupa antrenament, la recensamant vezi din ce in ce mai multe odihnitori goale. Felicitari!
Da Marius , ai perfecta dreptate in ceea ce spui tu referitor la factorii de mediu (atacuri de pasari rapitoare , curentii de aer neiertatori , vremea capricioasa) din judetul Mehedinti.
Ceea ce trebuie sa mai mentionez , este faptul ca o mare parte din aceste realizari in plan columbofil , le datorez prietenului meu, mosului meu de cununie si gazdei mele , Remus Zarafu.
In curtea lui Relu mi-am petrecut sute de ore , sub cerul liber, discutand cu el subiecte diverse legate de columbofilie.
Importanta a fost mentalitatea de invingator , pe fondul careia se converseaza in acea curte.
Aceasta ,,nebunie” frumoasa , de a demonstra in concursuri oficiale , cu arbitrii prezenti la fata locului , ca, columbofilia este un sport extrem.
Un mediu de acest gen , in care totul se invarte in jurul performantei si imbunatatirii acesteia , nu poate decat sa te faca mai mai bun , mai competitiv.
Acolo , in acea curte , mi s-a insuflat ambitia de a demonstra valoarea pasarilor doar in concursuri oficiale , cat si mentalitatea de a sta cat mai departe de laudarosii din columbofilie , care in opinia lor sunt cei mai buni , pasarile lor sunt cele mai tari , dar atunci cand le sugerezi sa participe intr-o competitie oficiala , cu un calendar bine stabilit , cu arbitrii in curte , dau bir cu fugitii , invocand fel si fel de scuze , nestiind pe unde sa-si scoata camasa.
In viata este important sa nu te minti singur si sa poti face diferenta intre lumea reala si cea imaginara.
Mutumesc Relu pentru acesti ani frumosi si iti doresc sa fi sanatos si fericit!
Felicitari pentru com. 7 !
Totusi , de multe ori adevarul doare !
Doare , dar ne si trezeste la realitate !
Asta pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda .
Cu respect,
Sergiu Panait
Aveti perfecta dreptate domnule Laurentiu, s-a umplut tara de laudarosi , pacat ca la proba practica sunt corigenti !
Chiar sunteti rau!
Ati spus lucrurilor pe nume!
Glumeam. Sunteti pe aceeasi frecventa cu noi.
Noi chiar avem o vorba: “Daca nu esti in clasamente -ciocul mic! “