Cum sa hranim porumbeii, de Georges Fabry!
Postat de Lumea-Columbofilă.ro la 30 martie 2019
In functie de anotimp, trebuie sa le asiguram o hrana cat mai variata si de foarte buna calitate. De asemenea, amestecul trebuie sa fie bine proportionat si dat cu grija, in functiede anotimp. Iarna: 50% orz, 20% grau, 20% porumb, 10% fasole uscata boabe, mazare si neghina. Pentru porumbeii de matca: 25% grau, 30% porumb, 30% fasole, 10% mazare si neghina,5% floarea soareluiPentru zburatori: 15% grau, 40% porumb, 30% fasole, 10% mazare si neghina, 5%floarea soarelui, iar ca desert o mica cantitate de canepa (doua trei zile inainteacompetitiei si numai la vaduvi). La naparlire – 15% orz, 25% porumb, 25% grau, 5% floarea soarelui, 5% canepa, 25%fasole si mazare. Atentie: se trece in mod treptat de la un regim alimentar la altul. Evitati supra alimentatia – Fiti stricti in selectie. Nu hraniti porumbeii cu graunte aruncate pe podea. Folositi hranitoarele care trebuie tinute curate in mod permanent. In fiecaresaptamana – de preferinta martea dimineata -, puneti la dispozitia porumbeilor o baierece. Schimbati zilnic apa de baut – spalati si curatati in fiecare dimineata adaposturile. Cei 75 de ani de succese importante ale crescatoriei Fabry constituie cea mai bunadovada a excelentelor metode folosite de-a lungul anilor. Va rugam sa notati ca ingredientele recomandate, indiferent ca sunt pentru porumbeii dematca, zburatori sau la naparlire, nu sunt droguri, ci numai adjuvante la hranireacerealiera. De asemenea, sa tineti seama ca pasarile pentru reproductie sa fie de cea mai bunacalitate, lucru care trebuie sa fie constatat de catre specialisti, care au o practicaindelungata si succese neintrerupte. Dati aceste produse numai daca aveti motive serioase sa o faceti. Urmariti cu atentiemetoda Fabry si veti avea motive suficiente sa va autofelicitati. Noi in mod solitar si sincer va dam sfaturi care sunt necesare si indispensabile.
1,235 total views, 1 views today
Comentarii
Parerea ta conteaza!
Retine: Comentariul va fi facut public dupa aprobarea sa de catre administratorul blogului.